Astra alternator

10 Paź 2008, 15:49

Właśnie zapalił mi się kontrolka z akumulatorem,dodam że dziś bardzo dużo jeździłem po kałużach.Jest nadzieja ,że jak auto obeschnie to zgaśnie, czy od razu jechaćdo mechanika?
pastuszek
Nowicjusz

• 10 Paź 2008, 16:49

Jest taka nadzieja. A świeci Ci się cały czas? Nie przygasa? Zaglądałeś wogóle pod maskę?
    v40
    Początkujący

10 Paź 2008, 16:59

pod maską ok, pasek cały.Kilka tygodni temu przez chwilę coś szurało delikatnie jakby się pasek ocierał, ale potem ucichło,może jakies łożyska w alternatorze.
    pastuszek
    Nowicjusz

10 Paź 2008, 19:07

Pewno bez wymiany szczotek się nie obejdzie.
    stefan215
    Początkujący
    Awatar użytkownika

10 Paź 2008, 20:48

8) Witam... Po pierwsze jaki alternator Bosch czy Valeo 2,sprawdź ułożenie paska na kołach pasowych cz jest prosto względem koła głównego 3,sprawdź czy jest wystarczająco napięty i czy nie jest poszarpany.
    MK
    Nowicjusz

Miejscowość: Świnoujście

10 Paź 2008, 21:27

jaka to astra
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne przekraczanie granic
      Kodeks drogowy mówi jednoznacznie o obowiązku jazdy wyznaczonym torem. Kierowcy jednak notorycznie łamią ten przepis i niebezpiecznie ścinają zakręty, wjeżdżając tym samym na sąsiedni pas ruchu. Zapominają, że im ostrzejszy ...
      Autobusy specjalne
      Autobusy są stosunkowo rzadko poddawane adaptacjom i wykorzystywane do innych niż tradycyjne zastosowań. Niemniej jednak czasami, szczególnie ze względu na duże wymiary nadwozi oraz wyższy niż w samochodach ciężarowych ...

19 Paź 2008, 00:57

astra 1.6 ,8v

Wymieniłem alternator niestety, przekaźnik.Poszła też wiekszość kontrolek na desce rozdzielczej ale to na razie zostawiłem.
    Wogóle taka refleksja, że elektryczne sprawy to najwieksza wada astr.Mialem już z tym różna problemy w tej i w poprzedniej.A wczesniej jeszcze w kadecie.Pzdr
    pastuszek
    Nowicjusz