Astra, C4 czy fokus

26 Gru 2014, 09:10

łysy30 napisał(a): Szczerze jednak wątpię czy dorwiesz takie auto w stanie "lać paliwo i jechać" w tym budżecie :/

Jak ktoś się nastawia na to że w 10-cio letnim aucie będzie tylko lał paliwo i jeździł to powodzenia życzę.Moja rada to;zamiast śrubować budżet,lepiej go ograniczyć i zostawić sobie parę groszy na niespodzianki

Bocian86 napisał(a): Najbardziej podoba mi się c4 z powodu bogatego wyposażenia, niższej ceny i ciekawego dizajnu.

C4-ki nie znam,ale znajomy ma C5,i właśnie najbardziej narzeka na elektroniczne pierdółki,niby nic poważnego,a strasznie Go to drażni :wink:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

26 Gru 2014, 11:29

yeti65 napisał(a):Jak ktoś się nastawia na to że w 10-cio letnim aucie będzie tylko lał paliwo i jeździł to powodzenia życzę.Moja rada to;zamiast śrubować budżet,lepiej go ograniczyć i zostawić sobie parę groszy na niespodzianki

To tylko przenośnia, bo aut bezobsługowych nie ma, wszystko się zużywa. Na rynku samochodów używanych widać jednak pewną prawidłowość - im coś jest tańsze tym zazwyczaj w gorszym stanie. Nikt nie pozbywa się dobrego auta za bezcen. Zawsze unikałem najtańszych sztuk i, odpukać, nigdy nie nabyłem skarbonki - byłem zadowolony z opli, vw, audi, seata i obecnie jestem z hondy. Jak się dobrze poszuka to znajdzie się zadbane auto, tyle, że będzie one droższe od wyeksploatowanego sztrucla.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

26 Gru 2014, 12:39

łysy30 napisał(a): Zawsze unikałem najtańszych sztuk

Nie zrozumieliśmy się,absolutnie nie proponuję najtańszych sztuk(wręcz odwrotnie),myślałem o zakupie raczej starszego auta w bd stanie :ok:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Gru 2014, 18:55

No jak trzeba bedzie :)
Bocian86
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 07 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi a3
Silnik: 1.8 125 km
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1997

26 Gru 2014, 19:04

masz racje ale ciężko znaleźć starsze auto w dobrym stanie :) i faktycznie lepiej jest zostawić sobie pare groszy na jakieś ewentualne niespodzianki :)
Bocian86
Nowicjusz
Awatar użytkownika

26 Gru 2014, 19:37

Bocian86 napisał(a):masz racje ale ciężko znaleźć starsze auto w dobrym stanie

Jeżeli się nie szuka okazji,ani nie porównuje ceny do sprowadzanych szrotów,to wcale nie tak trudno,auto w dobrym stanie zawsze swoje będzie kosztować :sly:
Wystarczy szukać auta z polskiego salonu i od pierwszego właściciela :)
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...

26 Gru 2014, 22:28

niestety ale masz racje panie kolego :) Za pierwszym razem byłem taki nakręcony kupnem auta że chciałem na szybko i na już... Teraz wiadomo żałuje dlatego tym razem chce to dokładnie przemyśleć i poradzić się innych :)
Bocian86
Nowicjusz
Awatar użytkownika