Astra F 1.4 i STAG 50 Nadmierne spalanie gazu.

20 Lis 2011, 08:57

Witam wszystkich. Mam taki problem z astrą.Niby wszystko jest ok. Ale pali za to jak smok.W jeździe miejskiej wychodzi 16l a poza miastem poniżej 12l nie zszedł. Wg komputera wszystko ładnie pracuje, sonda ładnie balansuje. Ale nie idzie zmniejszyć tego spalania. Nawet jak zmniejsze próg sondy do 0,5 to jedynie słaby się robi a nie ma innego wpływu. Reduktor to "TOMASETTO ASTERIK 100 HP AT-07 FILTR" Czy może to wadliwie działający STAG-50 :?: :?: :?: :?: :?: Może zmienić go na np. Bingo-S :?: :?: :?: :?: :?: :?: No nie mam pojęcia.
DAWID-89RW
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmza
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Citroen BX 16 RS

20 Lis 2011, 21:40

Sprawdzałeś go analizatorem saplin? Jakie wyniki? jaką masz zwęszkę w mikserze?
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

21 Lis 2011, 07:02

Witam. Na analizatorze nie było sprawdzane ale jest to do załatwienia. Jaka jest zwężka to nie wiem. Ale dziś lub jutro zrobię foto i dam tutaj. Chyba że jest zużyty reduktor. Chodzi tak od nowego już ze 4 lata. Kolega kupił tą astrę 3 lata temu i reduktor wyglądał na nowy (może roczny). Ja jeszcze dopuszczam myśl że może wystarczy wymienić zestaw naprawczy (membrany i inne części) Bynajmniej u mnie w Ładzie to pomogło. Pali mi teraz w mieście 8 - 10 l/100km.. No ale nie chce kolegi naciągać na koszty.
DAWID-89RW
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmza
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Citroen BX 16 RS
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mniej spalasz, więcej masz - kluczowa jest technika jazdy
    Stosując odpowiednie techniki jazdy, w zależności od obecnego stylu jazdy, kierowca może zredukować zużycie paliwa nawet o 25%. Kluczowa jest prędkość i płynność, ale na poprawę efektywności energetycznej wpływa jeszcze wiele ...
    Moda MINI na wiatr i niepogodę - bardzo Brytyjska
    MINI to nie tylko samochód. Z tą marką związany jest również styl życia, który fascynuje nie tylko na drodze i w garażu. Zgodnie z mottem YOU.ME.MINI. od września 2013 w nowej kolekcji MINI Lifestyle ...