Astra F 1.7D cieżko odpala po wymianie koncówek wtryskiwaczy

25 Mar 2016, 09:05

Witam
Mam problem z astrą F 1.7D pompa bosch po wymianie końcówek wtryskiwaczy ciężko odpala na zimnym silniku po postoju przez całą noc. Na ciepłym silniku odpala bez problemu. Świece żarowe sprawdziłem są sprawne. Dodam że wcześniej przed wymianą wszystko było ok. Czy zna ktoś przyczynę złego odpalania mojej astry? :(
skrzat1667
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Auto: Astra F
Silnik: 1.7D 60KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

25 Mar 2016, 10:32

Może się zapowietrzać układ wtryskowy - może jakaś rurka doprowadzająca ropę jest poluzowana. Szukaj w miejscach, które ostatnio były dotykane.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

25 Mar 2016, 10:49

Skoro wszystko było OK to po co zmieniałeś końcówki wtryskiwaczy ?
Sam je zmieniałeś ?
andrzej_124
Stały forumowicz

25 Mar 2016, 11:26

Wymieniałem końcówki z tego tytułu, iż astra kopciła bardzo mocno na czarno. Wtryski są wyregulowane. Silnik pracuje bardzo ładnie tylko występuje problem z odpaleniem po długim postoju. Przewody zasilające są dokręcone i suche.
skrzat1667
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Auto: Astra F
Silnik: 1.7D 60KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    SSC Tuatara - amerykański supercar
    SSC Tuatara to amerykański supercar produkowany przez SSC North America. Ten samochód jest uważany za jednego z najszybszych i najpotężniejszych na świecie. SSC Tuatara wyposażony jest w potężny silnik V8 o pojemności ...