Astra, Focus, Corolla w dieslu (2003/05) 13-16 tyś zł

19 Mar 2013, 19:41

Witam, od 3 lat zasuwam Corollą w sedanie z 1988, którą dostałem od dziadka. W chwili obecnej chcę kupić coś nowszego bo brak klimatyzacji oraz wspomagania z lekka doprowadza mnie do szału. Szukam czegoś z rocznika 2003-2005, interesuje mnie wyłącznie diesel, najlepiej w kombi, jeżdżę głównie po mieście.

Interesuje mnie coś takiego:
- Ford Focus
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

- Opel Astra

- Toyota Corolla

Chciałbym taką furką pojeździć minimum 6 lat. Co myślicie o tych samochodach? W co się pchać a co lepiej sobie darować? Na co uważać? Bardzo proszę o pomoc w tym temacie, z góry dziękuje.
Beson
Obserwowany

Auto: Toyota Corolla VI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1988

21 Mar 2013, 10:23

Może jednak ktoś jest w stanie doradzić?
Teraz też zastanawiam się nad Focusem w starej budzie z 03.
Co o tym myślicie?

Beson
Obserwowany

Auto: Toyota Corolla VI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1988

21 Mar 2013, 20:19

Focusa z tym silnikiem sobie daruj,chociaż ma bardzo przyjemną kulturę pracy.Corolla nie jest zła,bo nie ma dwu masy,ale te silniki nie są bez wad.Ja osobiście wybrałbym Opla,ma z tych wymienionych najlepszy silnik(Fiat).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

21 Mar 2013, 22:44

PhantomASA1 napisał(a):Corolla nie jest zła,bo nie ma dwu masy,ale te silniki nie są bez wad

To czy jest bez dwumasy to nie wiadomo bo jedne ją miały a drugie nie (2,0d4d 90KM)
Trzeba sprawdzić rocznik tej tojki z linka bo 2,0 d4d była tylko w 2002r. jeżeli jest to wersja 90Ps to z motorownią nie ma problemu.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 5 - trendy w projektowaniu współczesnych miast
    Współczesne miasta podlegają nieustannym zmianom, a projektanci miejskiej infrastruktury muszą za nimi nadążać. Mieszkańcy oczekują tworzenia przyjaznych miejsc sprzyjających zdrowiu i dobremu samopoczuciu, a równie ...
    Japonia przestawia gospodarkę na wodór
    Władze Japonii widzą w wodorze sposób na obniżenie emisyjności gospodarki i niezależność energetyczną. Po dotychczasowych programach pilotażowych kraj ten przygotowuje się do szeroko zakrojonych działań na poziomie ...