Które z tych aut na pierwszy samochód ? 25 tys.

21 Mar 2013, 11:55

Witam, które z tych aut byscie kupili ? Chciałbym coś innego nie żadne BMW E36 czy Golfa III. Coś co będzie się wyrózniało.

Mój budżet to ok. 25 tys zł

Mazda MX5 - zobaczyłem ją dopiero wczoraj, jest bardzo ładna i tania oraz jest ich dośc 'dużo'

BMW Z3- piękne auto, duże spalanie, duża cena

Audi TT- gdy pierwszy raz zobaczyłem to auto to dosłownie się zakochałem, minęło już trochę czasu i czar prysnął, nadal mi się bardzo podoba ale porównywalnie z tymi na górze. + cena jest duża, minimum 180KM, często bite

Hyundai Coupe (Tiburon/Tuscani)- auto piekne, mało pali, '' 4 osobowe'' dosyć tanie, z - to nie jest cabrio,

Toyota Celica VII- Wersja 140km czyli tyle ile bym chciał, auto na zdjęciach mi się nie podobało, gdy ujarzałem je na oczy stwierdziłem, że piękne :P '4-osobowe ?' spalanie nie jest bardzo duże, możliwość łatwego znalezienia LPG, co do -- to na pewno tył

Alfa Romeo GT- bardzo ładne auto na minus drogie części i ogólna opinia o tej marce

Fiat Barchetta- fiat...

Peugeot 206/7/307 CC - ogólna opinia o francuzach raczej dobra nie jest.

Może jakieś inne ? Ogólnie to moc chciałbym do 150KM (odpadają Saaby oraz Mercedesy)
blancik100
Nowicjusz

Auto: Czekam

21 Mar 2013, 12:30

Każde z tych aut pali minimum 10l. więc nie wiem czy to "mało" dla Ciebie no, ale powiedzmy ;)
Jeśli chodzi o hyundaia coupe, spalanie średnio 11l, auto faktycznie 4 osobowe, lecz z tyłu nie ma żadnego miejsca. podróż 30km jest udreką przy wzroście powyżej 1,70cm. Auto mało awaryjne, z wyglądu chyba najładniejsze ;)
Co do reszty, alfa cześci dosyc drogie i trudno dostępne do GT.
Do 25 tys, jak dobrze poszukasz znajdziesz Kia Pro Ceed z tym, że 115km. Auta rocznikowo nowe, od 2007 wzwyż. Często jeszcze na gwarancji.
Pzdr
cybernetyk
Nowicjusz

Auto: Toyota corolla
Silnik: 1.6 110 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2013, 13:19

No 10litrów to jest dla mnie bardzo dużo dlatego chciałbym z instalacją LPG.

Raczej w trasy duże nie będę jeździł a czasem zabrać kogoś gdzies by wypadało dlatego te 4-osobowe byłoby dla mnie wielkim +

Co do Kia Pro Ceed raczej odpada, może jestem inny ale nie pociągają mnie Passaty, Golfy, E36/46 A3 itp. auto musi mi się podobać i żebym się czuł w nim b. dobrze :)
blancik100
Nowicjusz

21 Mar 2013, 13:28

Fiat Bravo 2007r +, fajnie sie zbiera 1.9 diesel 116km
do 25 tys znajdziesz z PL , mało awaryjny.
cybernetyk
Nowicjusz

Auto: Toyota corolla
Silnik: 1.6 110 km
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2013, 14:08

Bravo również mi się nie podoba :(
blancik100
Nowicjusz

21 Mar 2013, 16:11

No i dobrze, że interesują Cię auta z przeciwnego bieguna co Golfy i Passaty. Zbyt dużo tych oklepanych do bólu aut już jeździ po naszych drogach :D
Moje propozycje:
Jaguar X-Type
Rover 45 lub 75 (po lifcie)
MG ZS lub ZT (po lifcie)
Do 25 tysięcy znajdziesz w LPG lub Dieslu. Z częsciami też nie ma problemu.
szylozbi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0-11-2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: MG ZS
Silnik: 2.0 iDT
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

21 Mar 2013, 16:38

No musze przyznać, że podoba mi sie MG ZS ale jednak brakuje mu coś do tych, które podałem w pierwszym poście :P Co ogólnie sądzicie o tych autach z pierwszego postu, który byłby najlepszy ?
blancik100
Nowicjusz

21 Mar 2013, 17:45

Ja bym się jednak rozejrzał za bmw e46, za tą kasę złapiesz fajną sztukę po lifcie do tego napęd na tył nieporównywalnie przyjemniejszy od przedniego
BumBleBee
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2011
Auto: VW Golf MK4
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Mar 2013, 23:17

blancik100 napisał(a):Witam, które z tych aut byscie kupili ? Chciałbym coś innego nie żadne BMW E36 czy Golfa III. Coś co będzie się wyrózniało.

Mój budżet to ok. 25 tys zł

Mazda MX5 - zobaczyłem ją dopiero wczoraj, jest bardzo ładna i tania oraz jest ich dośc 'dużo'

BMW Z3- piękne auto, duże spalanie, duża cena

Audi TT- gdy pierwszy raz zobaczyłem to auto to dosłownie się zakochałem, minęło już trochę czasu i czar prysnął, nadal mi się bardzo podoba ale porównywalnie z tymi na górze. + cena jest duża, minimum 180KM, często bite

Hyundai Coupe (Tiburon/Tuscani)- auto piekne, mało pali, '' 4 osobowe'' dosyć tanie, z - to nie jest cabrio,

Toyota Celica VII- Wersja 140km czyli tyle ile bym chciał, auto na zdjęciach mi się nie podobało, gdy ujarzałem je na oczy stwierdziłem, że piękne :P '4-osobowe ?' spalanie nie jest bardzo duże, możliwość łatwego znalezienia LPG, co do -- to na pewno tył

Alfa Romeo GT- bardzo ładne auto na minus drogie części i ogólna opinia o tej marce

Fiat Barchetta- fiat...

Peugeot 206/7/307 CC - ogólna opinia o francuzach raczej dobra nie jest.

Wymieniasz auta od sasa do lasa czyli RWD, AWD, N/A, Turbo, roadster, coupe.

Fiat,Z3 i MX5 skrajnie rózne od TT, Celina i Tiburon podobne, Alfa wymagająca. Idziesz na przyśpieszenia to TT bije wszystkich, w pojmność to z3, w dłubanie i wygląd to alfa fiat, natomiast zwykłe auto które szybciej wygląda niż jedzie to Celina i Tiburon. Celina wypada kiepsko silnikowo (trzeba być ostrożnym) ale jest w miarę szybka i oszczędna spalanie 7-8l.PB
Tiburon jest opasły ale wersja V6 fajnie jedzie.

Teraz jeszcze nie napisałeś czy lubisz RWD,AWD,FWD????
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe