Które z tych aut na pierwszy samochód ? 25 tys.

21 Mar 2013, 10:55

Witam, które z tych aut byscie kupili ? Chciałbym coś innego nie żadne BMW E36 czy Golfa III. Coś co będzie się wyrózniało.

Mój budżet to ok. 25 tys zł

Mazda MX5 - zobaczyłem ją dopiero wczoraj, jest bardzo ładna i tania oraz jest ich dośc 'dużo'

BMW Z3- piękne auto, duże spalanie, duża cena

Audi TT- gdy pierwszy raz zobaczyłem to auto to dosłownie się zakochałem, minęło już trochę czasu i czar prysnął, nadal mi się bardzo podoba ale porównywalnie z tymi na górze. + cena jest duża, minimum 180KM, często bite

Hyundai Coupe (Tiburon/Tuscani)- auto piekne, mało pali, '' 4 osobowe'' dosyć tanie, z - to nie jest cabrio,

Toyota Celica VII- Wersja 140km czyli tyle ile bym chciał, auto na zdjęciach mi się nie podobało, gdy ujarzałem je na oczy stwierdziłem, że piękne :P '4-osobowe ?' spalanie nie jest bardzo duże, możliwość łatwego znalezienia LPG, co do -- to na pewno tył

Alfa Romeo GT- bardzo ładne auto na minus drogie części i ogólna opinia o tej marce

Fiat Barchetta- fiat...

Peugeot 206/7/307 CC - ogólna opinia o francuzach raczej dobra nie jest.

Może jakieś inne ? Ogólnie to moc chciałbym do 150KM (odpadają Saaby oraz Mercedesy)
blancik100
Nowicjusz

Auto: Czekam

21 Mar 2013, 11:30

Każde z tych aut pali minimum 10l. więc nie wiem czy to "mało" dla Ciebie no, ale powiedzmy ;)
Jeśli chodzi o hyundaia coupe, spalanie średnio 11l, auto faktycznie 4 osobowe, lecz z tyłu nie ma żadnego miejsca. podróż 30km jest udreką przy wzroście powyżej 1,70cm. Auto mało awaryjne, z wyglądu chyba najładniejsze ;)
Co do reszty, alfa cześci dosyc drogie i trudno dostępne do GT.
Do 25 tys, jak dobrze poszukasz znajdziesz Kia Pro Ceed z tym, że 115km. Auta rocznikowo nowe, od 2007 wzwyż. Często jeszcze na gwarancji.
Pzdr
cybernetyk
Nowicjusz

Auto: Toyota corolla
Silnik: 1.6 110 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2013, 12:19

No 10litrów to jest dla mnie bardzo dużo dlatego chciałbym z instalacją LPG.

Raczej w trasy duże nie będę jeździł a czasem zabrać kogoś gdzies by wypadało dlatego te 4-osobowe byłoby dla mnie wielkim +

Co do Kia Pro Ceed raczej odpada, może jestem inny ale nie pociągają mnie Passaty, Golfy, E36/46 A3 itp. auto musi mi się podobać i żebym się czuł w nim b. dobrze :)
blancik100
Nowicjusz

21 Mar 2013, 12:28

Fiat Bravo 2007r +, fajnie sie zbiera 1.9 diesel 116km
do 25 tys znajdziesz z PL , mało awaryjny.
cybernetyk
Nowicjusz

Auto: Toyota corolla
Silnik: 1.6 110 km
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2013, 13:08

Bravo również mi się nie podoba :(
blancik100
Nowicjusz

21 Mar 2013, 15:11

No i dobrze, że interesują Cię auta z przeciwnego bieguna co Golfy i Passaty. Zbyt dużo tych oklepanych do bólu aut już jeździ po naszych drogach :D
Moje propozycje:
Jaguar X-Type
Rover 45 lub 75 (po lifcie)
MG ZS lub ZT (po lifcie)
Do 25 tysięcy znajdziesz w LPG lub Dieslu. Z częsciami też nie ma problemu.
szylozbi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0-11-2008
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: MG ZS
Silnik: 2.0 iDT
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...

21 Mar 2013, 15:38

No musze przyznać, że podoba mi sie MG ZS ale jednak brakuje mu coś do tych, które podałem w pierwszym poście :P Co ogólnie sądzicie o tych autach z pierwszego postu, który byłby najlepszy ?
blancik100
Nowicjusz

21 Mar 2013, 16:45

Ja bym się jednak rozejrzał za bmw e46, za tą kasę złapiesz fajną sztukę po lifcie do tego napęd na tył nieporównywalnie przyjemniejszy od przedniego
BumBleBee
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2011
Auto: VW Golf MK4
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Mar 2013, 22:17

blancik100 napisał(a):Witam, które z tych aut byscie kupili ? Chciałbym coś innego nie żadne BMW E36 czy Golfa III. Coś co będzie się wyrózniało.

Mój budżet to ok. 25 tys zł

Mazda MX5 - zobaczyłem ją dopiero wczoraj, jest bardzo ładna i tania oraz jest ich dośc 'dużo'

BMW Z3- piękne auto, duże spalanie, duża cena

Audi TT- gdy pierwszy raz zobaczyłem to auto to dosłownie się zakochałem, minęło już trochę czasu i czar prysnął, nadal mi się bardzo podoba ale porównywalnie z tymi na górze. + cena jest duża, minimum 180KM, często bite

Hyundai Coupe (Tiburon/Tuscani)- auto piekne, mało pali, '' 4 osobowe'' dosyć tanie, z - to nie jest cabrio,

Toyota Celica VII- Wersja 140km czyli tyle ile bym chciał, auto na zdjęciach mi się nie podobało, gdy ujarzałem je na oczy stwierdziłem, że piękne :P '4-osobowe ?' spalanie nie jest bardzo duże, możliwość łatwego znalezienia LPG, co do -- to na pewno tył

Alfa Romeo GT- bardzo ładne auto na minus drogie części i ogólna opinia o tej marce

Fiat Barchetta- fiat...

Peugeot 206/7/307 CC - ogólna opinia o francuzach raczej dobra nie jest.

Wymieniasz auta od sasa do lasa czyli RWD, AWD, N/A, Turbo, roadster, coupe.

Fiat,Z3 i MX5 skrajnie rózne od TT, Celina i Tiburon podobne, Alfa wymagająca. Idziesz na przyśpieszenia to TT bije wszystkich, w pojmność to z3, w dłubanie i wygląd to alfa fiat, natomiast zwykłe auto które szybciej wygląda niż jedzie to Celina i Tiburon. Celina wypada kiepsko silnikowo (trzeba być ostrożnym) ale jest w miarę szybka i oszczędna spalanie 7-8l.PB
Tiburon jest opasły ale wersja V6 fajnie jedzie.

Teraz jeszcze nie napisałeś czy lubisz RWD,AWD,FWD????
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe