Astra G - nie zamyka się bagażnik

22 Paź 2018, 13:52

Mam problem nie zamyka mi sie klapa bagaznika .. wiec gdy samochod stoi na dworze klapa odstaje a swiatlo w bagazniku swieci sie bo jest nie domknieta i musze podkladac styropian pod ten guzik zeby swiatlo zgaslo , jak wkladam kluczyk i przekrecam to tak jakby ten zatrzask nje reagowal na ruchy kluczykiem , nie wiem co robic bylem na szrocie ale nie mieli zamka do takiej astry ... jak myslicie da sie jakos to naprawic czy trzeba zamek wymieniac? Bo jak narazie od 3 dni bagaznik pod blokiem stoi otwarty ... musze na noc zawiazywac sznurek i podkladac ten styropian
berbel
Początkujący

Auto: Bmw

22 Paź 2018, 14:22

Hm… czy zamek w klapie jest w pozycji zamkniętej cały czas i dlatego nie możesz jej zatrzasnąć?
Ja to tak rozumiem że zablokował ci się zamek w pozycji zamkniętej przy otwartej klapie. Musisz spróbować kluczem otworzyć zamek a jak nie będzie reagował to spróbuj zajrzeć do środka może ręcznie uda ci się go odblokować.

Wrzuć może fotkę z zamkiem z klapy zobaczymy w jakiej on jest pozycji.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Paź 2018, 14:46

Cyrk... okazalo sie ze tata wyciagajac mi opomy zimowe wieczorem po paru piwkach probowal zamknac bagaznik w momencie gdy kluczyk przekrecony byl w pozycji zamkniecia wiec z kazdym uderzeniem wchodzil coraz glebiej , potem ojciec zamiast w dol to probowal go wciskac coraz bardziej srubokretem ... wzialem srubokret pociagnalem i wyskoczyl ... cala sytuacja bardziej rozsmieszyla bo przez dwa dni jezdzilem z zawiązanym sznurkiem zeby sie nie otworzyl i z podlozonym styropianem , brawo ja :lol:
berbel
Początkujący

Auto: Bmw

22 Paź 2018, 20:44

berbel napisał(a):brawo ja :lol:
no brawo brawo, mam kuzyna takiego utalenowanego jak Ty kiedyś do mnie dzwoni czy mogłbym mu zajrzeć do drzwi bo otworzył już się nie chcą zamknąć, była zima zwyczajnie zamek nie odskoczył do końca potem chlapnął drzwiami i się zamek zatrzasnął on przywiązał sznurkiem drzwi do siedzenia i jezdził tak tydzień a wystarczyło ponownie pociągnąć za klamkę :naughty:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Paź 2018, 11:24

berbel napisał(a):brawo ja
Brawo, brawo ważne że sprawdziłeś i naprawiłeś :ok:
Kao napisał(a):jezdził tak tydzień a wystarczyło ponownie pociągnąć za klamkę
Dobre, ale w zimie to mu chyba trochę wiało i chlapało spod kół :/
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

23 Paź 2018, 12:31

Cichy77 napisał(a):ale w zimie to mu chyba trochę wiało i chlapało spod kół :/
pewnie tak ale siła wyższa nie zamykają się ti co zrobić :wink:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...