Astra H błąd ESP ABS

23 Lis 2022, 16:16

Znalazłem dziś troszkę czasu i jeszcze raz zobaczyłem na spokojnie co się dzieje
ESP świeci cały czas
Na odpalonym postoju napięcie 14,3 (miernik i test mode) podczas dodawania gazu spokojnie powoli nic się nie zmienia,podczas gwałtownego dodawania gazu napięcie spada.
Podczas jazdy tak samo na spokojnie jest ok podczas przyspieszenia napięcie spada zapala się jeszcze ABS ,czasem wskazówka od prędkościomierza spadnie na 0.
Błędy jakie teraz odczytałem
U2108
U2103
P1565
Jutro chce podmienić Aku,i przejrzeć styki ,piny od czujników ABS,czy to może być z tym związane
KingCar
Początkujący

23 Lis 2022, 20:12

Przemienilem Aku na inne,objawy podczas dodawania gazu i przyspieszania ustały, napięcie nie spadało.
Opcomem skasowałem błędy ,ale jednego nie dało się skasować
U2108-70 Nieważne dane ABS
Cały czas świeci ESP i ABS
Jutro posprawdzam styki i kable
KingCar
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Iron Drift King - drifting dotarł do… kopalni!
    Drifting podbija świat. Ta nietypowa dyscyplina motorsportu dociera do różnych zakątków globu. W ostatni weekend zawitała nawet do dawnej kopalni odkrywkowej w Niemczech. Drugie miejsce na międzynarodowych zawodach ...
    Czy tempomat w samochodzie oszczędza paliwo?
    Używanie tempomatu może przyczynić się do oszczędności paliwa w pewnych okolicznościach, ale nie zawsze i o tym trzeba pamiętać. Jazda z wykorzystaniem tempomatu umożliwia utrzymanie stałej prędkości pojazdu, co pozwala na ...