Astra H nie reguje na gaz

16 Kwi 2015, 15:04

Witam was, jestem tu nowy i sorki za jakieś błędy. Otóż mój problem wygląda tak że Astra H nie reaguje na gaz wchodzi na 1100 tyś obr. nie świeci się check ani inna kontrolka . Dodam że niekiedy gaz chodzi niekiedy nie. Jedynie po odłączeniu klemy i podłączeniu jej s powrotem znów reaguje na pedał gazu. Byłem u elektromechanika podpiął pod komputer wyskoczyło czujnik położenia pedału gazu czy jakoś tak i drugi stopień wentylatora, i jeszcze wiele błędów, podświetlanie zegarów i inne tylko że wszędzie prawie pisało zbyt niskie napięcie i tu jest właśnie moje pytanie bo samochód był kupiony od handlarza i jak się okazało to akumulator jest już słaby i alternator słabo ładuje (tak mówił ten mechanik) jak się orientuje to było 13.36V coś takiego mówił ze to jest mało i że wina tych wszystkich błędów i tego pedału gazu jest spowodowana właśnie że akumulator jest do wymiany i trzeba naprawić alternator. A jakie są wasze przypuszczenia ? Dodam że jest to Astra 1.7 CDTI 101 km
genius123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 1994
Auto: Astra 2
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • 16 Kwi 2015, 17:54

podmień akumulator na inny i sprawdź jeszcze raz ładowanie
    kowalkcn
    Początkujący

Prawo jazdy: 14 12 1993
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Citroen C5 I, Peugeot 407, 205
    Silnik: 2.2hdi133KM,2.0hdi
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Rok produkcji: 2004

16 Kwi 2015, 19:31

Akumulator podmieniał ten mechanik i powiedział że alternator słabo ładuje wiec do roboty, tak samo jak akumulator nowy. Ciekawi mnie ten gaz tak samo kiedyś nie chciał się zamknąć nawet z kluczyka, a jeszcze dodam ze są problemy z radiem bo raz chodzi a raz nie
    genius123
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 1994
    Auto: Astra 2
    Silnik: 1.6
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Rok produkcji: 1998
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Model studyjny BMW Gina Light 2008
      BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...