Astra h piszczenie dochodzące z koła

06 Sty 2019, 10:27

Witam wszystkich. Mam problem z Astra a mianowicie z prawego tylnego koła dochodzi piszczenie często bardzo głośne. Piszczenie najczęściej pojawia się przy ruszaniu ale przy jeździe również. Przy prędkościach powyżej 40-50 km/h nie występuje, gdy piszczy i zahamuję znika , ale np gdy zaciagne reczny rzadko kiedy znika. Pisk nie występuje przy każdej jeździe raz jest a raz nie. Dodam zejak kupiłem auto to juz popiskiwalo. Poprzedni Właściciel w lutym 2018 wymienial zacisk na tym kole. Po poniesieniu auta na lewarku pomimo zaciągniętego ręcznego mogę obracac kolem i słuchać pisk. przy skręcie w prawo nigdy nie słychać pisku, a przy skręcie w lewo prawie zawsze Co byście obstawiali? Zapieczona linka od ręcznego nowy zacisk jednak zły czy cos innego. Pozdrawiam
mrowa95ss
Nowicjusz

06 Sty 2019, 11:40

To czy linka jest zapieczona, serwna czy nie naciągnięta to już nie dla nas oceniać, trzeba zdiąć koło i obiejrzeć jak to tam wygląda, czy tłoczek odbija dobrze czy linka chodzi czy klocki są ok
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wpływ opon ciężarowych na bezpieczeństwo i biznes
    Wielkość taboru samochodowego wykorzystywanego w transporcie drogowym szacowana jest na ponad 600 tys. pojazdów. Dla każdego z nich jedynym punktem styku z drogą są opony, które odpowiadają za przenoszenie napędu ...
    BMW X4 M40d - dynamiczne proporcje i atletyczne kształty
    Nowe BMW X4 demonstruje swój indywidualny charakter poprzez istotnie zwiększoną dynamikę jazdy, oryginalny, sportowy wygląd zewnętrzny, jeszcze bardziej szlachetne wnętrze premium oraz nowoczesne systemy wspomagające ...