Astra H skoki spalania na panelu do 130 l

20 Maj 2015, 17:34

witam, mam astrę H z 2005 roku, diesel 1,7 101 KM. ostatnio uciekał mi płyn chłodniczy i dałam samochód do warsztatu. wymienili uszczelkę pod głowicą, termostat i ok, nie ucieka, ale:
do tej pory średnie spalanie na panelu miałam mniej jak 5 l, a teraz mam straszne skoki spalania i średnia po przejechaniu 20 km wzrosła mi do 8-9 l. czasem skacze mi spalanie do 100-130 l. nie wiem czy to problem w komputerze i na warsztacie widząc ciemną babkę uszkodzili coś, żebym znów wróciła i wydała kolejne sto tysięcy milonów, a tak naprawdę to nic wielkiego się nie stało, czy nagrzebali i czeka mnie poważna naprawa. nie mam jeszcze możliwości sprawdzenia tego spalania najprostszą metodą ( zatankować do pełna, przejechać 100 km i dotankować), dopiero w piątek wyruszam w drogę, ale już teraz się martwię. po sprawdzaniu błędów gaz-hamulec na panelu wyskakuje błąd ECN019011.

pomóżcie chłopaki

jeśli napisałam w złym dziale, to proszę administratora, o przeniesienie tematu
agacinka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2011
Auto: Opel Astra III 1,7 101 KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

22 Maj 2015, 17:09

Błędy wskazują na przepływkę , przepustnicę i czujnik szyny CR , w pierwszej kolejnosci sprawdzil bym przeplywke bo to ona moze podawac zle wartosci stad silnik zle sobie wylicza dawke itp
kowalkcn
Początkujący

Prawo jazdy: 14 12 1993
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Citroen C5 I, Peugeot 407, 205
Silnik: 2.2hdi133KM,2.0hdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowy hat-trick Toyoty
    25 sierpnia 2019 r. trzy załogi zespołu Toyota Gazoo Racing zajęły całe podium ADAC Rally Deutschland. Przy okazji przypomnijmy inne, potrójne zwycięstwa Toyoty, które wydarzyły niegdyś się w Afryce. Hat-trick. ...