Astra H z LPG

26 Sty 2015, 11:11

Witam.

Znalazłem Opla Astrę z zainstalowaną instalacją gazową. Jednak po przeczytaniu licznych opinii, nie wiem jednak czy dobrym rozwiązaniem będzie zakupienie tego modelu wraz z LPG gdyż słyszałem, że te silniki nie za dobrze tolerują gaz. Podaje również symbol silnika, który posiadam od właściciela:

Z16XEP.

Poniżej przesyłam link do samochodu. Będę bardzo wdzięczny za pomoc:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam.
kamis159
kamis159
Nowicjusz

Auto: FIAT

26 Sty 2015, 13:45

1.6 105KM bym odpuścił
Najlepiej szukać 1.8 125KM + LPG
Nie ma żadnych problemów z LPG
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

02 Mar 2015, 07:58

Witam, stoję przed podobnym problemem. Szukam ogólnie auta do 15 tysięcy i w moje oko wpadła astra h. 15 tysięcy mam na same auto w benzynie, potem w dodatkowych kosztach chcę założyć gaz. Proszę mi powiedzieć, czy wszystkie silniki benzynowe astry h dobrze znoszą gaz? myślałem o silniku 1,4 bądź 1,8. Z tego co wyczytałem silnika 1,6 w astrze nie opłaca się brać?
gemaro
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Hyundai Santa Fe IV
    Hyundai pokazał na targach w Genewie kolejną generację Santa Fe. Paleta silników ma obejmować diesla 2.0 CRDi o mocach 150KM i 182KM, diesla 2.2 CRDi 197KM i benzyniaka 2.4 185KM. źródło: carscoops.com W moim ...
    Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...