Astra II 1.7- 2.0 D , Audi A3 1.9 D ford Focus 1 POMOCY!

21 Sie 2007, 09:48

Witam! Zastanawiam sie nad zakupem samochodu.Mam 3 typy - to mój pierwszy samochód. Za astre jestem w stanie dac do 18 tysiecy 1999-2000 r full opcja w dizlu. czym sie rózni zwykły silnik dizla od "ekotec"..który wybrać?? Za audi moge dac 19 tysiecy 1996/97 r Diesel, ale obawiam sie że dobrego niekupie w tej cenie patrzac na motoallegro. a Focusa to wogóle nieznam i tylko wizualnie mi sie podoba..nieznam wogóle tej marki!Prosze o pomoc!!
ekonom85
Nowicjusz

21 Sie 2007, 18:52

Kto ma pojecie na ten temat to niech napisze kilka wskazówek ..
ekonom85
Nowicjusz

21 Sie 2007, 21:25

Opel Astra pewnie prowadzi, ale nie polecam silniki Diesla 1.7, bo są za słabe. Także polecam 2- litrowy 100 KM albo mocniejszy. Opel Astra podoba mi się. Jeżeli chodzi o Audi, to auto jest solidne wykonane, ma dobre właściwości jezdne i dynamiczne silniki. Tylko, że auto jest narażone na kradzieży i ma wysokie koszty eksploatacji. (drogi serwis). Polecałbym z silnikiem 1.9 TDI/101 KM
Jeżeli chodzi o Focus, to ma głośne jednostki wysokoprężne i zdarzają się drogie naprawy turbosprężarki. Polecam Focusa produkowanego od 2001 roku. (po face liftingu)

Zobacz przykładowe oferty:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...