Astra II 1.7- 2.0 D , Audi A3 1.9 D ford Focus 1 POMOCY!

21 Sie 2007, 09:48

Witam! Zastanawiam sie nad zakupem samochodu.Mam 3 typy - to mój pierwszy samochód. Za astre jestem w stanie dac do 18 tysiecy 1999-2000 r full opcja w dizlu. czym sie rózni zwykły silnik dizla od "ekotec"..który wybrać?? Za audi moge dac 19 tysiecy 1996/97 r Diesel, ale obawiam sie że dobrego niekupie w tej cenie patrzac na motoallegro. a Focusa to wogóle nieznam i tylko wizualnie mi sie podoba..nieznam wogóle tej marki!Prosze o pomoc!!
ekonom85
Nowicjusz

21 Sie 2007, 18:52

Kto ma pojecie na ten temat to niech napisze kilka wskazówek ..
ekonom85
Nowicjusz

21 Sie 2007, 21:25

Opel Astra pewnie prowadzi, ale nie polecam silniki Diesla 1.7, bo są za słabe. Także polecam 2- litrowy 100 KM albo mocniejszy. Opel Astra podoba mi się. Jeżeli chodzi o Audi, to auto jest solidne wykonane, ma dobre właściwości jezdne i dynamiczne silniki. Tylko, że auto jest narażone na kradzieży i ma wysokie koszty eksploatacji. (drogi serwis). Polecałbym z silnikiem 1.9 TDI/101 KM
Jeżeli chodzi o Focus, to ma głośne jednostki wysokoprężne i zdarzają się drogie naprawy turbosprężarki. Polecam Focusa produkowanego od 2001 roku. (po face liftingu)

Zobacz przykładowe oferty:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Płyn hamulcowy - nasze bezpieczeństwo na drodze
    Stan płynu hamulcowego nie jest badany w czasie obowiązkowych przeglądów przez Stacje Kontroli Pojazdów, ale doświadczenia mechaników jasno pokazują, że po polskich drogach porusza się wiele aut, w których ...