Astra II Ile pali 1.6 8v?

24 Maj 2007, 23:20

Mam pare pytań odnośnie tego samochodu jaki posiadam!! Od kupienia samochodu na początku termostat w ogóle nie działał i nie wskazywało temperatury wymieniłem termostat ale wskazywana temperatura nadal mi sie nie podoba bo muszę przejechać jakieś 20 km żeby pokazała mi 90 stopni!! Nie wiem ale chyba przez to że pokazuje mi tak niską temperature samochód mi więcej pali bo nie wiem jaka może być przyczyna bo wszystko działa elegancko poza wyciekami oleju których już nie ma.
Spoho
Nowicjusz

• 26 Maj 2007, 00:11

hmm..
    od wskazań temp służy czujnik temp a nie termostat-i tu może leżeć przyczyna złych wskazań na liczniku.
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

26 Maj 2007, 10:46

Wszystko fajnie ale czujnik tez sprawdzałem na samym poczatku i niewiem dlaczego tak pokazuje!!
    Spoho
    Nowicjusz

26 Maj 2007, 23:52

mojemu koledze asterka 1.6 8 V pali srednio 6...chodź jak naprawdę się nią zaopiekuje to potrafi zejśći do 5,5
    ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
    misiekemeryt160
    Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

01 Cze 2007, 17:19

silnik: 1.6 (benzyna) 75 KM
    6.8 l / 8.5 l / 6.2 l
    silnik: 1.6 (benzyna) 85 KM
    7.5 l / 10.0 l / 6.5 l
    Spalanie ( minimalne / maksymalne / minimalne jadąc oszczędnie na długiej trasie )

Pozdro :wink:
    Tiguan
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Juke Fun Edition - seria limitowana
      Nissan wprowadził do oferty nową edycję specjalną miejskiego crossovera Juke, stworzoną dla tych, którzy wyrazić swoją osobowość poprzez wyjątkową, oryginalną stylizację nadwozia i wnętrza swojego samochodu. Juke Fun ...