Astra II problem z obrotami

09 Lis 2011, 20:28

Witam posiadam Astrę II 1,6 16V z 2000 roku i dzisiaj jak zatrzymałem się na stopie i ruszyłem czuje że auto szarpie i nie bardzo wchodzi na obroty, dodam że wcześniej nie było żadnych problemów z samochodem, a na postoju auto normalnie pracuje na wolnych obrotach a jak dodam gazu to tylko furka zaczym wejdzie dobrze na obroty i słychać odgłos jakby lewe powietrze zaciągał. mam pytanko czy to może być wina zaworu EGR czy też może przepustnica
kania
Nowicjusz

Miejscowość: Czuchów-Pieńki
  • 09 Lis 2011, 20:42

Ja tak miałem gdy urwała mi się rurka od EGRu.Palił dużo, spadek mocy był bardzo duży,chodził głośno jak TDI w starszych VW.Jednym razem nie wywlókł mi się pod górę choć paliwa było wystarczająco dużo.
    "Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
    cramp12
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
    Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2003

09 Lis 2011, 20:51

spadek mocy jest bardzo znaczy auto ledwo osiąga 100 km/h a wcześniej nie było z tym najmniejszego problemu, dużo kosztowała ciebie ta naprawa?
    kania
    Nowicjusz

Miejscowość: Czuchów-Pieńki
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Audi A6 C8
      Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.
      Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
      Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...