Witam Panowie i Panie mam problem ze swoim autkiem mam nadzieje ze mi pomozecie!
Posiadam jak w temacie Passata B4 1,9 diesla z 1994 roku!! Od jakiegoś czasu mam problem! Podczas jazdy (niezależnie od tego czy auto jest zimne czy jedzie sie szybko czy wolno); Passat zgaśnie! Gdy przekrecam zapłon zapala sie
kontrolka od swiecy i dopóki nie zgasnie auto nie zapali, a czas oczekiwania jest rozny raz 3 min czasami 7 min a ostatnio stalem nawet okolo 15 min, gdy kontrolka zgasnie odpala i jedzie normalnie nie przerywa nic sie nie dzieje! Auto w ciagu dnia potrafi zgasnąc nawet 10 razy, ale sa dni kiedy nie gasnie w ogole! To jest bardzo dziwny przypadek, probowałem już roznie jeżdzać wolniej szybciej, bardziej agresywnie zaobserwowałem jedynie ze jesli jeżdzi sie bardziej agresywnie, szybciej to auto rzadziej gasnie ale po prostu moze mi sie wydaje bo gasnie kiedy mu sie podoba! Komputer po podłaczeniu nic nie pokazał, moze pokaze dopiero w tym momencie jak auto zgasnie ale to trudno trafic! raz nawet mechanik jezdzil i ani razu mu nie zgasł..! Prosze o pomoc moze ktos z Was miał juz taki przypadek! Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!