Astra II Vectra B

13 Paź 2013, 01:11

witam obecnie zastanawiam sie nad kupnem astry lub vectry. Chodzi mi wersje w sedanie lub hatchback. Silnik benzynowy z instalacja lpg. 1,6 8v lub 16v. Chciałbym sie zapytac na co zwracac uwage przy kupnie tych aut jaki slilnik polecacie lub jaki model auta, z gory dziekuje :)
herus
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 06 1993
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG

13 Paź 2013, 04:21

Jeśli pod gaz to 1.6 8v zdecydowanie ewentualnie jak znajdziesz to 1.8 115KM/125KM,równiez dobrze znoszą lpg i mają ciut lepsze osiągi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Paź 2013, 07:48

Vectra 1.6 8v to totalny muł. Astra jak najbardziej ok.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Paź 2013, 13:14

No wiadome coś za coś.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Paź 2013, 21:36

Przy kupnie na co zwracac uwage ? chodzi mi np o rdze w niektorych miejscach ?
1,6 16v az tak ciezko znosi gaz ? jestem młodym kierowca i silnik 1.8 drozszy w utrzymaniu chodzi o oc
herus
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 06 1993
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG

14 Paź 2013, 06:19

W przypadku Vectry rdza wychodzi na progach,dołach drzwi i tylnych nadkolach.
Astra niby ma ocynk ale zdarzają sie pordzewiałe egzemplarze (głównie tylne nadkola).
Różnica w OC między 1.6 a 1.8 to jakieś 200-300zł,niby mało niby dużo ale może jednak warto i mieć ciut lepsze osiągi.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...
    Jak sprawdzić normę emisji spalin?
    Jak można sprawdzić normę emisji spalin EURO? Nie widzę takiej informacji w dowodzie rejestracyjnym, ani karcie pojazdu. Są jakieś strony, gdzie można byłoby to sprawdzić np. po nr VIN?

14 Paź 2013, 10:54

W przypadku zakupu każdego samochodu musisz zwrócić uwagę na szereg elementów, akurat Astra jak i Vectra mają to do siebie,że szybko wychodzi rdza na progach i trzeba je robić. Astra będzie jednak mimo wszystko lepszym wyborem.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Skrzynia biegów: Manualna