Astra II z gazem czy warto?

25 Kwi 2015, 19:30

Witam, proszę o poradę, czy warto kupić ten egzemplarz
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

jestem zainteresowany autem na gaz bo robię dużo kilometrów, ale też za nie duże pieniądze, czy ta instalacja gazowa co sprzedawca podał jest dobra?(ja się nie znam na gazie więc pytam)
pozdrawiam
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

25 Kwi 2015, 20:05

Sprowadzona Astra II za 5900zł i to jeszcze z gazem? To za ile ją sprowadził, jak nawet gaz założył do niej gratis?

No i gaz zazwyczaj zakłada się, jak samochód nie chcę się sprzedać bez niego. Już na pierwszy rzut oka, można stwierdzić, ze gaz po kosztach założony.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

25 Kwi 2015, 20:29

Wydaje się ok. Dobry silnik (mulasty) ale prosty, cena trochę niska choć w sumie jeszcze opłaty więc normalna cena jak na ten rocznik do tego świeży LPG. Trochę dziwne jest to że ktoś wstawił LPG i chce sprzedać. Jak masz blisko to możesz obejrzeć.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

25 Kwi 2015, 22:41

Cena zdecydowanie zaniżona. Ktoś ją musiał wyrwać za 200-300 ojro z jakiegoś szrotu.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Kwi 2015, 07:49

Cena za niska do tego przednie reflektory prawdopodobnie wymienione bo są za ładne jak na ten samochód. Zakładać instalacje do sprowadzonego auta i to na sprzedaż bardzo dziwne. Generalnie po zdjęciach widać, że auto wypicowane na sprzedaż jak nic nawet silnik i wysmarowane opony. Jak będziesz oglądał to auto to porządnie ja sprawdź bo typowe mankamenty będą pewnie wypicowane i zamaskowane. Rozgrzej porządnie silnik i sprawdź czy nie dymi z pod korka wlewu oleju i dziurki od bagnetu.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

26 Kwi 2015, 09:20

Wysłałem sprzedającemu info o podanie VIN ale nie odpowiedział wiec cos jest na rzeczy co mówicie.dzięki za poradę.p.s jak kto może podpowiedzieć jakie auto warto kupić by zrobić w nim gaz za nie wielkie pieniadze(do7tys) najlepiej jakiś pojemny hatchback
defens
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Benzyna, diesel czy hybryda? Jaki silnik wybrać?
    Wybór pomiędzy benzyną, dieslem, a hybrydą zależy od wielu czynników, takich jak indywidualne preferencje, styl jazdy, środowisko, w jakim poruszasz się i budżet. Przyjrzyjmy się każdemu rodzajowi silnika oraz ...

26 Kwi 2015, 10:16

Na 100% szrot,nie dość że auto sprowadzone do tego nowy gaz,wszystko za śmieszne pieniądze a gdzie zysk dla handlarza?
Możesz porozglądać się za Astrą II z lpg,powiedz skąd jesteś to coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

26 Kwi 2015, 10:26

Szukam auta głównie z wlkp.ale z uwagi ze jestem z Gniezna to kujawsko-pom. Tez wchodzi w grę. Wolalbym omijać szerokim łukiem Gniezno..... Z wiadomych przyczyn:P p.s potrzebuje auta do dojazdów do pracy (dziennie ok 120km)
defens
Początkujący

26 Kwi 2015, 10:39

zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - za reszte kasy zrobić porządny pakiet startowy.
[link do oferty na Olx wygasł] - błąd w mocy,2.0 miało 133km.
[link do oferty na Olx wygasł] - szkoda że nie 115km..
[link do oferty na Olx wygasł] - 20lat w jednych rękach :!:
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Kwi 2015, 10:47

Jak dziennie 120KM to minimum segment C. Można poszukać Astry/Golfa/Octavii/A3/Leona z LPG.
Astra 1.6 8v lub 1.8/2.0
Octavia 1.8/2.0
Golf j.w
A3 i Leon 1.8.
Za słabszymi się nie rozglądaj bo palą tyle samo a nie jadą.
Focusa odrzuć bo jedyny z tego grona nie przyjmuje LPG. Z bardziej trwałych to e11, Civic VI a z ciekawych Rover 45
Koniu
Forumowicz VIP

26 Kwi 2015, 12:12

Leon za 7k to jedynie 1.6..
Barol
Awatar użytkownika

26 Kwi 2015, 13:14

Ode mnie (gaz założenie do 1,6-75KM to 1500 zł)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

26 Kwi 2015, 13:22

Spokojnie znajdzie Leona 1.8 za 7k.
Koniu
Forumowicz VIP

26 Kwi 2015, 18:51

Panowie, coraz bardziej przekonuję się do astry, może ktoś mi podpowiedzieć czy kupując astrę np. z przebiegiem 180 -220 tys opłaca się instalować gaz? chodzi mi o to czy da rade ona przejechać jeszcze min. 100-140 tys km? i czy ktoś z Was taką astrę miał z gazem? jak to się przedstawia jeśli chodzi o awaryjność?
kolega wyżej podpowiedział mi o fiacie stilo, powiem, że myślałem nad stilo ale jakoś mnie marka fiat nie przekonuje chyba, że ktoś mnie przekona bo ja słyszałem tylko same "nie pozytywne" opinie o fiacie (nie mówię o dieselu jtd)
a tak na marginesie..... zawsze mnie zastanawiało jedno w samochodach z gazem..... czy jeśli samochód ma komputer pokładowy (pokazujący spalanie itd.)i się zamontuję gaz w takim aucie to też pokaże ten komputer spalanie gazu?
defens
Początkujący

26 Kwi 2015, 20:58

Nie pokaże. Będzie pokazywał spalanie benzyny,która...będzie wracała z silnika powrotem do baku.
Astra jeśli ma 200 tys prawdziwego przebiegu ,a silnik pełnosprawny (wraz z osprzętem) to spokojnie można go zagazować bez strachu. Dotyczy to każdego silnika benzynowego w tym modelu. Oczywiście należy pamiętać,że są tutaj silniki lepsze i gorsze,które różnią się od siebie mocą i wtryskiem. Najlepiej i najtaniej zagazować niezniszczalnego jednopunktowca 1,6-8 V -75KM.
Do innych silników już tylko sekwencja. Ich ranking według mnie to :
-1,6-8V -84 KM wtrysk wielopunktowy
-1,8-16v -116KM lub 125KM
-2,0-16v
Największym ryzykiem jest 1,6-16V-101KM (daje się ładnie zagazować ale żre sporo oleju i ma po 2000r gorszy osprzęt silnika)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG