Astra III diesel za 55000 zł Czy to się opłaca?

15 Mar 2010, 20:48

Mam od dilera Opla ofertę Astry III nowego z roku 2009r. Jest to diesel 1.3 CDTI 66 kW/90 KM 6MT z klimatyzacją i radiem. Cena 55000zł. Czy to się opłaca? Czy za takie pieniądze znajdę coś lepszego i w miarę nowego?
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

15 Mar 2010, 21:14

Astra 3 generacji to juz nie to samo co 2 generacji. Bardzo dobry samochod, wygodne fotele, bezawaryjny
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

15 Mar 2010, 21:44

Każdy samochód jest awaryjny. Ale Astra 3 to faktycznie dobry stosunek ceny do jakości.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

15 Mar 2010, 22:37

No, nie powiem nawet niezłą ofertę dał Ci dealer. Ale jeżeli chodzi o nowe samochody to może spodoba Ci się nowość Dacii - model Duster. Za ceną, którą podałeś w temacie mógłbyś posiadać ten model w najbogatszej wersji wyposażenia Laureate ze 110 konnym silnikiem, oraz napędem na 4 koła.
Jeżeli nie zależy Tobie na wielkości samochodu to mogę zaproponować Samochod Roku 2010, czyli VW Polo, tak jak Dacia w najbogatszej specyfikacji ze 105 konnym silnikiem 1.2.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

16 Mar 2010, 00:38

Dacia. Tylko kto to od Ciebie odkupi? Po 2 latach tracisz połowę wartości. Nie ma co się pchać w takie marki.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

16 Mar 2010, 12:01

moku napisał(a):Mam od dilera Opla ofertę Astry III nowego z roku 2009r. Jest to diesel 1.3 CDTI 66 kW/90 KM 6MT z klimatyzacją i radiem. Cena 55000zł. Czy to się opłaca? Czy za takie pieniądze znajdę coś lepszego i w miarę nowego?

W tej cenie możesz poszukać np. Fiata Bravo. Ceny nowych zaczynają się od ok. 50 tys. zł, tylko, że to będą golasy z silnikami benzynowymi.

Pytanie jeszcze jak mały diesel radzi sobie z takim autem jak Astra III. Niby 90 KM, ale może być odczucie zbyt małego silnika. Jeździłeś tym egzemplarzem?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne auta służbowe
    Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że około 30% wypadków drogowych na świecie powiązanych jest z pracą. Dodatkowo Bank Światowy, przygotowując rekomendacje dla poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce, ...

16 Mar 2010, 16:13

Zbyt słaby silnik do tego auta, wziąłem go na jazdę próbną kiedyś i nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia. 1.9 120KM owszem. Tego 1.3 nawet mi facet w salonie odradzał. A czytałem gdzieś artykuł i pisali właśnie o tym że coś w nich jest wadliwego i są problemy z odpalaniem zimą, nie pamiętam o co chodziło i wiem ile w tym prawdy.
Kierunkowskaz
Zaawansowany