Opel Astra GTC do 40000zł, jaki silnik wybrać?

23 Kwi 2009, 19:51

Witam,

Jestem na etapie kupna tego samochodu i mam wielką prośbę, czy ktoś mógłby napisać parę słów jak to auto się spisuje? Dokładnie chodzi mi o silniki diesla: 1,7 oraz 1,9.

Czy ktoś wie jak z ich awaryjnością? Czy są elementy na które szczególnie warto zwrócić uwagę podczas kupna?

Za każdą sensowną odpowiedź z góry dziękuję.

Pozdrawiam, Arek
sieprawa
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Kwi 2009, 06:33

SIlnik 1,7 CDTi-jest niezły,chociaż zdarzają się w nim awarie pompy wtryskowej.No i moc auta nie powala...
1,9 CDTi,to już inna bajka i moc do 150 KM.Ten silnik można szczerze polecic.Jest trwały,dynamiczny i w miarę ekonomiczny.W jakichś latach były jednak problemy turbinami w tych motorach i Opel prowadził akcję serwisową.Astry mogą też byc wyposażone w IDS+,czyli miec regulowane amortyzatory.
Niezłe auto. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

16 Mar 2010, 16:27

Witam , mam zamiar kupic Opel astra gtc i nie wiem jaki silnik w dieslu jest najlepszy. Chodzi mi tu o osiągi , a głównie o spalanie i awaryjność pomiędzy silnikami 1.9 a 1.7.
norway102
Nowicjusz

Miejscowość: Niemcy

16 Mar 2010, 19:21

Warto kuknąc na stronę "autocentrum".
:wink:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
    Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...
    Autolaweta na bazie - Toyota Land Cruiser serii J7
    Toyota Land Cruiser serii J7 znana jest jako praktyczna i niezniszczalna terenówka, wykorzystywana do najcięższych prac – od kopalni, przez wojsko, po służby ratunkowe i miejskie. Dobrym przykładem jest ciekawy ...