Astra III SPORT ST 1.9 cdti 150 ps

11 Cze 2010, 18:14

Witam

prosze o ocene tego samochodu
[link do oferty na Allegro wygasł]
czy warto kupowac go za takie pieniadze (plus koszty rejestracji) ? Jest to wersja sport, z mocnym silnikiem, ale tez z wyzsza cena niz srednio za ten rocznik.
gajos83
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

11 Cze 2010, 23:12

Wersja Sport akurat nie ma wpływu na zamontowany silnik.
Więc jest to zwykłe 150 konne cdti i nic poza tym :)

A co do ceny to za dobrego diesla z tego roku wypada tyle zapłacić.

Jedyne co mnie zdziwiło to brak sterowania radiem z kierownicy.
Oglądałem sporo Astr i nawet te z najuboższym wyposażeniem to miały..
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

12 Cze 2010, 22:26

Dzieki za odpowiedz. Szukalem info na temat tej jednostki napedowej, znalazlem taki post.
Autor pisze w nim o oznaczeniu pojemnosci silnika, ze silniki CDTI maja napis na tylnej klapie caly na srebrno lub literki TI na czerwono - zdjecie .
Niestety nic takiego nie zauwazylem w ogloszeniu. Czy moze to dowodzic, ze z autem jest cos nie w porzadku ? Moze tylnia klapa byla wymieniana ?
gajos83
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

12 Cze 2010, 22:37

Jak się kupuje samochód nowy w salonie to podczas konfiguracji wybiera się czy ma być oznakowanie modelu i silnika na tylnej klapie. Prawdopodobnie kupujący nie chciał.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

13 Cze 2010, 15:42

Nie wiem dokładnie jak to jest w przypadku Opla, ale może uda się po numerze VIN rozpoznać czy auto miało te oznaczenia od początku, czy było bez nich.

Spytaj może o to na forum klubu Astry, oni rozwieją wątpliwości :)
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...