Dzięki za odpowiedź;
Znalazłem wczoraj jeszcze jedną sztukę, wystawioną przez dealera KIA, Lee Motors w Komornikach, Pan poinformował mnie, że za ok. 10 tysięcy kilometrów do wymiany sprzęgło, że drzwi były przerysowane (tak jakby ktoś przejechał kluczykiem), oraz że tak to auto bezwypadkowe, poduszki oryginalne etc. Umówiliśmy się, że jeżeli zdecyduję się pojechać na oględziny to ok godziny 9:00 się zapowiem - wyjechaliśmy około 8:30. Podkusiło mnie jeszcze wkleić
VIN do google... I dobrze, że tak zrobiłem. Rzeczywiście, drzwi były przerysowane, ale oprócz tego drzwi od strony kierowcy były wgniecione, do tego wgnieciony próg. Zadzwoniłem o 9:00 i okazało się, że auto już zarezerwowane, po czym spytałem o uszkodzenia - Pan wytłumaczył się, że może się pomylił. No okej, mógłby się pomylić - już pomijam to, że wczoraj oddzwaniał do mnie po znalezieniu raportu z oględzin, ale chyba przy wystawianiu ogłoszenia wiedzieli co wystawiają... wstyd, naprawdę wstyd. Dobrze, że sprawdziłem to po przejechaniu ok 10 kilometrów (a nie po przejechaniu 220 km), i że w ogóle nie dotarłem na miejsce bo pewnie bym ją kupił (a raport znalazł za rok lub dwa...)
Jako ciekawostka załączam screeny z ogłoszenia (już nieaktualne) oraz link do raportu. Mam nadzieję, że nowy właściciel kupił to auto świadomie...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Numer vin: U5YHN513AEL120693
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]