Spalanie nie jest takie tragiczne a po przebiegu widze że jakieś traski małe będziesz robił więc dużo nie wypije.Bierzesz takie same auta i masz te same kryteria co ja więc powiem co wiem.
Astra 1,7 straszny muł oplowskie diesle nie sa zbyt udane chyba ze isuzu on jest mało awaryjny i oszczędny.Pada w nich czesto sterownik pompy.Nie rdzewieję jakoś bardzo ale zawsze przy wlewie paliwa pod gumą.Benzynowe jednostki lubia olej chyba że 1.6 8v ale to nie jedzie
Focus bardzo dobre zawieszenie(najlepsze w klasie),oszczedne silniki i mało awaruyjne jeśli mówimy o tddi 90 koni,padaja sterowniki pompy ale jeżeli celujesz w fokę po lifcie to już zostało to naprawione i nie psuje się.Nie posiada koła dwu masowego więc duży plus.Jeżeli mówimy o silniku tdci jest wrażliwy na paliwo awarie wiąza się już z dużymi kosztami napraw wtrysków i posiada dwumasę już.Foki bardzo lubi rdza,rdzewieją drzwi na rantach i obok lusterek a także klapa tylna pod plastikiem tablicy rejestracyjnej czasami też progi i nadkola.
No i mój faworyt
![Smile :)]()
też choruję na niego i chyba sobie kiedyś sprawię mondeo mk3 (teraz mam mk1).Nowoczesne wnętrze,wygodny przestronny.Tddi 115 koni bardzo dobre silniki w sumie nic się w nich nie psuję jedynie jak to w każdym nowym aucie w tych rocznikach nie ważna marka pada dwumasa.Rdza lubi ranty drzwi w sumie nic więcej.
Za te pieniądze cięzko bedzie znaleźć coś innego w tym roczniku,takim wyposażeniem itd.