Audi 100 czy Mazda MX-6

16 Wrz 2012, 22:10

Witam.

Mam pewien dylemat nad 2 całkowicie innymi samochodami. Mam okazję kupić jeden z dwóch samochodów wymienionych.
1 to Audi 100 2.8 174km Quattro
2 to Mazda MX-6 2.5 165km

I teraz czemu mam dylemat ? Otóż Audi ma automat oraz gaz (czego nie lubię, zwłaszcza gazu, automat mogę ścierpieć), ale za to ma fajne wyposażenie (quattro, klima, skóra, 4x. ele szyby itd). Mazda za to ma manualną skrzynię biegów, klimę, 2x. ele szyby itd i jest w sumie troszkę ładniejsza. Minusem jest oczywiście wygoda (bez porównania do Audi). Generalnie rzecz ujmując jestem bardzo młodym człowiekiem (mam 19 lat) i nie mam pojęcia co wybrać. Audi mogę wyrwać za 5 tysięcy (gość potrzebuje szybko kasy, żeby kupić sobie BMkę) a Mazdę za 6 tysięcy.
Dalessi
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Wrz 2012, 22:35

Że tak spytam a jesteś to wstanie utrzymać?Bo takie 2.8 w Audi mało nie pali.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Wrz 2012, 22:39

Z audi utrzymanie może być ciutkę ciężko, ale obydwa auta jestem w stanie utrzymać. Gdybym nie był, nawet nie myślałbym o nich. Chociaż czytałem opinie o spalaniu Audi i faktycznie czasami padają imponujące ilości.
Dalessi
Nowicjusz

16 Wrz 2012, 22:43

No takie Audi po mieście z 13-14l spokojnie łyka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Wrz 2012, 22:59

A ja się zastanawiam, co może być dla mnie lepsze. Biorąc też pod uwagę automat w audi chyba do spalania można nawet dodać +1 litr. Mazda mx-6 to, sportowy samochód, a audi to wygodna limuzynka. A że w takich cenach to mi trudno wybrać. Ale wydaje mi się, że chyba skłonie się bardziej w stronę Mazdy ze względu na manualną skrzynię.
Dalessi
Nowicjusz

16 Wrz 2012, 23:04

Ja bym wybrał to co jest w lepszym stanie ale Mazda do mnie bardziej przemawia.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...