Audi 80 1.9 TDI AVANT zamiast Golfa????

07 Lip 2008, 16:05

Rozważam sprzedaż golfa .... Z golfem wszystko jest ok tylko denerwuje mnie rdzewienie jego no i liczne awarie elektryki.... Pomyślałem o audi 80 ponieważ one wychodziły w ocynku ale nie wiem czy warto zamieniać stare auto na kolejne stare czy lepiej wytłuc golfa do końca i kupić coś lepszego.... Auto ma służyć jako pojazd rodzinny.... nieraz przewieść coś cięższego.... rocznie będę robił ok. 10 tyś km max 15... W Audi przeraża mnie ta długa maska i troszkę to wnętrze takie troszkę starodawne.... Co byście zrobili??? Wogóle warto się bawić w takie zamiany??

Ile by był wart teraz taki golf????
Rocznik 94 wersja GL
silnik 1.9 TD
przebieg 280 tyś km

wyposażenie:
4 x el. szyby
el. i podgrzewane lusterka
klima
el. szyberdach
2 x poduszka
ABS
radio CD
alusy
centralny zamek z domykaniem szyb
alarm
dzielona tylna kanapa
zagłówki w tylnej kanapie

w Golfie wszystko robione na bieżąco typu wymian rozrządu olejów itp... Obecnie jeździ na Mobilu... W autku wszystko sprawne....

zdjęcia:
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Golf/32922
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

07 Lip 2008, 16:20

swojego golfa mozesz wystawic mysle gdzies 8.500 do negocjacji
poza tym masz spory przebieg, a wiekszosc ludzi woli miec skrecony i nie wiedziec ze auto ma np. te 300k :)

kupujac audi 80 bedziesz mial niedosyt w wyposazeniu bo wiekszoc egzemplarzy ma 2 poduchy, 2 el. szyby, lusterka, szyberdach i wlasciwie nic wiecej :D
zreszta znalesc nigdzie nie malowane audi 80 to tez raczej niezle wyzwanie

a jaki bedziesz mial budzet na auto?
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

07 Lip 2008, 16:24

ok 12 tyś zł + ewentualnie opłaty .... Co do stanu licznika to nie ma z tym najmniejszych kłopotów jeszcze dzisiaj mogę mieć w golfie 100000 km :P Auto musi być w combii i mieć diesla na pokładzie ... A może zostać przy golfie???
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Lip 2008, 16:42

moj brat np. kupil focusa 99/00r. diesla w Niemczech od I właśc. z klima za 11k + opłaty i wlasnie kombi, chociaz wiesz to ford

80 B4 tdi bardzo ciezko znalesc dobre
passta b4 tez ciezko znalesc
poszukaj moze golfa AFN'a :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

07 Lip 2008, 16:50

Pawlo akurat o silnik to mi się najmniej rozchodzi bo ten co teraz mam jest dobry mimo tego przebiegu ale żeby tak to autko nie rdzewiało....co do focusa nic nie mam ale ciężko będzie coś wyrwać w tej kasie no i przede wszystkim w dobrym stanie....
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Lip 2008, 17:05

w tym budzecie to raczej wszystkie auta beda gnic z racji wieku niestety
ale mozesz szukac 80 b4 bo napewno warto :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i30 - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomicznym silnikiem, z jakim możemy zakupić Hyundaia i30 jest wysokoprężna jednostka 1.6 CRDI DPF o mocy 95 KM. Ten silnik jest jednak dostępny wyłącznie z manualną skrzynią biegów. Aby zdobyć wersję ...
    30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...

07 Lip 2008, 17:49

Z audi jest taka jedna prawda, że sa to samochody które bardzo dobrze trzymają wartość, i nawet teraz za rocznik 95 cenia sie po 14-15 tys. Jest to dla mnie troszke chore, ale cóż ich właściciele twierdza ze to samochody sa tego warte. Blachy sie trzymja kupy, silnik chodzi.....wiec cena tez jest wysoka. Wnetrze moze sie podobac albo i nie......ale na drodze ładna beczka do dzis sie podoba.
A za golfa kolego z silnikiem TD i przebiegiem 280tys to raczej 6,5tys a nie 8,0 tys....rynek jest przepełniony Golfami.
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

07 Lip 2008, 21:39

ja ci sugeruje audi bo golfy strasznie gnija i w tym przypadku to ja mówie ze golfa niemalowanego to cód jest jak sie spotka, audi niedośc ze maja świetna blache to i silniki niedozajechania, doradzam 2,0 115 konny
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznań

07 Lip 2008, 21:45

silnik tylko diesel... nic innego pod maską nie chce mieć ;) Tylko się teraz zastanawiam czy jest sens sprzedawać golfa za 8 tyś zł dokładać jeszcze kupe kasy... myślę żeby pojeździć jeszcze z rok wytłuc go i uskładać kasy i kupić a4
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Lip 2008, 09:43

z tego co słyszałem a4 maja słabiutką zawieche
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lip 2008, 12:33

No to jest prawda.....wielu handalrzy uważa ze Audi B-4 z 95 roku jest zdecydowanie lepszym samochodem od A4 (znaczy sie wytrzymalszym jeżeli chodzi o nasze drogi). Zawieszenie jest poprostu wytrzymalsze.
W Audi A4 jest juz to wielkowahaczowe, które szybko sie psuje na naszych drogach, a do tanichw naprawie nie należy :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

08 Lip 2008, 13:10

ja proponuje japoński samochód, kazdy ma swój gust i inne marki mu sie podobaja, ale japoniec jest najlepszy i wbrew opinia niesa drogie, częsci jest baaaaaardzo duzo i przedewszystkim sa praktycznie bezawaryjne
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lip 2008, 13:24

niestety z tego co się orientuje to japońskie wozy mają słabe diesle....
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Lip 2008, 13:46

raczej niee
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lip 2008, 21:13

maxior napisał(a):ja proponuje japoński samochód, kazdy ma swój gust i inne marki mu sie podobaja, ale japoniec jest najlepszy i wbrew opinia niesa drogie, częsci jest baaaaaardzo duzo i przedewszystkim sa praktycznie bezawaryjne

Masz na myśli Primerkę lub Carismę? Tak, to prawda. Jestem całkowitym zwolennikiem Japońskich aut. Mitsubishi, Nissan, Mazda, Toyota - moim zdaniem jedne z najlepszych marek.
Rodri94