AUDI 80/90 COUPE (QUATTRO) czy ALFA 145 1.4/1.6 BOXER?

14 Lis 2009, 19:48

witam mam taki dylemacik maly. poniewaz mam zamiar zmienic auto to zastanawiam sie nad dwoma konkretnymi tj. audi 80 badz 90 coupe moze byc quattro ale nie koniecznie i alfa 145 boxer. prosze o pomoc w wyborze albo chociaz zeby ktos powiedzial mi na co mam zwroocic uwage rpzy ogledzinach. jak prezentuje sie bezawaryjnosc i ktore autko bedzie lepiej sie sprawowalo?a moze jakies inne propozycje co do autka? cena do 6 tys. co moglbym lepszego kupic:). pozdrawiam:)
pawelek11127
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: lubelskie

14 Lis 2009, 20:23

AUDI 80/90 COUPE (QUATTRO) ponieważ ALFY są bardzo awaryjnymi samochodami.
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

14 Lis 2009, 20:41

vw napisał(a):AUDI 80/90 COUPE (QUATTRO) ponieważ ALFY są bardzo awaryjnymi samochodami.

Nie Alfy tylko Alfa 145/6.. nie doczytałeś?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

14 Lis 2009, 20:54

Z tego co wiem od mojego znajomego to Alfa 145 nie jest zadobrym samochodem. On bardzo narzeka i wyrzywa się na wszystkich forach :-)

Plusy: bardzo wygodna, sportowe zawieszenie, dobrze trzyma sie drogi, ładna...
Minusy: potworne spalanie (nigdy poniżej 11,5 litra w mieście), bardzo awaryjna (nie wiem co wymmienić - raz na miesiąc musi coś pójść, , drogi serwis i części - nie wolno korzystać z zamienników których i tak jest jak na lekarstwo.

Audi 80

Jest to samochód który spełnia oczekiwania jeżeli nie potrzebujemy wiele elektroniki. Posiada ocynkowaną karoserię więc można pozytywnie patrzeć w przyszłość tych samochodów. Będą jeździć jeszcze przez długie lata, będąc wzorem niezawodności i taniej eksploatacji. Wszędzie miękko, przyjemnie. Kto nie miał kiedyś Audi 80, ten nigdy nie dowie się co to znaczy, że w samochodzie mogą nie trzeszczeć plastiki, że samochód prezentuje się ładnie po przeszło 20 latach od rozpoczęcia produkcji.
Ostatnio edytowany przez Tuning001, 14 Lis 2009, 22:30, edytowano w sumie 1 raz
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

14 Lis 2009, 21:28

slszalem wlasnie ze alfa to nei zbyt udany samochod ale fakt ze ladny:)a jesli chodzi o audi to na co mam zwrocic uwage przy ogledzinach? jesli chodzi o silnik 2.3 to jakie bolaczki go nekaja?
pawelek11127
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: lubelskie

14 Lis 2009, 22:24

Alfa Romeo wcale nie jest awaryjne... Może poszczególne modele ale nie wszystkie!
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy Honda Accord to dobra inwestycja?
    Decyzja o zakupie nowego auta dla wielu osób jest prawdziwą męczarnią. Bardzo duża oferta, bardzo dużo danych liczbowych, mnóstwo informacji. Jednak przyjrzyjmy się na przykładzie jednego z modeli Hondy jakie ...

15 Lis 2009, 21:26

każda alfa romeo to złom na kołach, no może 2-3 letnim można troche pojeździć a później na złom się to oddaje
andrewb25