AUDI 80/90 COUPE (QUATTRO) czy ALFA 145 1.4/1.6 BOXER?

14 Lis 2009, 18:48

witam mam taki dylemacik maly. poniewaz mam zamiar zmienic auto to zastanawiam sie nad dwoma konkretnymi tj. audi 80 badz 90 coupe moze byc quattro ale nie koniecznie i alfa 145 boxer. prosze o pomoc w wyborze albo chociaz zeby ktos powiedzial mi na co mam zwroocic uwage rpzy ogledzinach. jak prezentuje sie bezawaryjnosc i ktore autko bedzie lepiej sie sprawowalo?a moze jakies inne propozycje co do autka? cena do 6 tys. co moglbym lepszego kupic:). pozdrawiam:)
pawelek11127
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: lubelskie

14 Lis 2009, 19:23

AUDI 80/90 COUPE (QUATTRO) ponieważ ALFY są bardzo awaryjnymi samochodami.
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

14 Lis 2009, 19:41

vw napisał(a):AUDI 80/90 COUPE (QUATTRO) ponieważ ALFY są bardzo awaryjnymi samochodami.

Nie Alfy tylko Alfa 145/6.. nie doczytałeś?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

14 Lis 2009, 19:54

Z tego co wiem od mojego znajomego to Alfa 145 nie jest zadobrym samochodem. On bardzo narzeka i wyrzywa się na wszystkich forach :-)

Plusy: bardzo wygodna, sportowe zawieszenie, dobrze trzyma sie drogi, ładna...
Minusy: potworne spalanie (nigdy poniżej 11,5 litra w mieście), bardzo awaryjna (nie wiem co wymmienić - raz na miesiąc musi coś pójść, , drogi serwis i części - nie wolno korzystać z zamienników których i tak jest jak na lekarstwo.

Audi 80

Jest to samochód który spełnia oczekiwania jeżeli nie potrzebujemy wiele elektroniki. Posiada ocynkowaną karoserię więc można pozytywnie patrzeć w przyszłość tych samochodów. Będą jeździć jeszcze przez długie lata, będąc wzorem niezawodności i taniej eksploatacji. Wszędzie miękko, przyjemnie. Kto nie miał kiedyś Audi 80, ten nigdy nie dowie się co to znaczy, że w samochodzie mogą nie trzeszczeć plastiki, że samochód prezentuje się ładnie po przeszło 20 latach od rozpoczęcia produkcji.
Ostatnio edytowany przez Tuning001, 14 Lis 2009, 21:30, edytowano w sumie 1 raz
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

14 Lis 2009, 20:28

slszalem wlasnie ze alfa to nei zbyt udany samochod ale fakt ze ladny:)a jesli chodzi o audi to na co mam zwrocic uwage przy ogledzinach? jesli chodzi o silnik 2.3 to jakie bolaczki go nekaja?
pawelek11127
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: lubelskie

14 Lis 2009, 21:24

Alfa Romeo wcale nie jest awaryjne... Może poszczególne modele ale nie wszystkie!
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...

15 Lis 2009, 20:26

każda alfa romeo to złom na kołach, no może 2-3 letnim można troche pojeździć a później na złom się to oddaje
andrewb25