Audi 80 B4 2.0 115 kostka do stacyjki wymiana?

28 Maj 2019, 16:12

Siemanko, wczoraj kupiłem autko i wziąłem się za drobne naprawy, więc tak, stacyjkę trafił szlak, gdy jeżdżę to czasami włączają się same światła awaryjne, nie wiem co jest z tym spowodowane, jak wyłączę silnik i zamknę samochód to po chwili same się gaszą, na stacyjce nie widzę ile jadę, tylko obroty działają, i jak odpalę kierunkowskaz czy awaryjne to wiem że mam włączone bo mi na stacyjce mruga, ale tak ani nie widzę że światła mam włączone, ani ile jadę, ani ile mam paliwa, ani jak sprawa z płynem chłodniczym, czy to może być wina kostki?
Marcepan37
Obserwowany

28 Maj 2019, 21:34

Chodzi Ci o to że nie działają wskazania na liczniku? Możesz sprawdzić podłączenia ale raczej będzie to wina padniętego licznika a nie kostki tak jak myślisz.
Czy kupując auto wiedziałeś o tych wszystkich problemach?
Marcepan37 napisał(a):jak wyłączę silnik i zamknę samochód to po chwili same się gaszą
Zamykasz samochód z pilota to mrugają światła awaryjne dwa, trzy razy w zależności od ustawienia i wtedy wiesz że auto zamknięte.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Maj 2019, 06:24

Moze to być wina stacyjki jak najbardziej ale moze to być tez licznik jak wspomniał Cichy77 jak odpalisz auto to kluczyk troszkę cofnij. Rozumiem ze wszystko działa? Światła, wycieraczki?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Maj 2019, 07:32

Tam jest taka sama zasada działania licznika jak w Passacie B4, licznik ma zimne luty, które z czasem sie niszczą. U nas w aucie przez to nie ma już wskazania kierunkowskazów, wariuje obrotomierz. Od temperatury silnika i ilości zbiornika paliwa także już nie działa, więc ja bym licznik na początku podmienił.
gber44

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - łączność i sztuczna inteligencja
    Na kierowcę i pasażerów Renault MORPHOZ czeka komfortowe i przestronne wnętrze LIVINGSPACE, przypominające prawdziwy salon. Siedząc wygodnie, każdy w swoim fotelu, kierowca i pasażerowie są dopieszczani przez sztuczną ...