Audi 80 B4 2.0 Jak wykręcić śruby mocujące do tablicy rejestracyjnej

22 Cze 2019, 10:28

Witam, przerejestrowuje auto i muszę wymienić tablicę rejestracyjną, chodzi oto że nie mogę odkręcić tych śrub mocujących ramkę do tablicy rejestracyjnej, starą ramkę musiałem ręcznie wyrwać, kupiłem nową i nie mogę jej zamontować bo nie mogę wykręcić ani obcęgami wyrwać tych oto śrub, próbowałem WD-40 ale to nic nie dało, śruby są wyrobione więc nie idzie ich nawet odkręcić nawet nie wspomnę o przekręceniu tego obcęgami... z tyłu klapy bagażnika są takie bolce, nie da się ich nawet jakoś podważyć żeby ich wyjąć, bardzo proszę o pomoc co mam zrobić, nie chce robić dziur w tablicach tylko chcę zamonotwać je w ramki zatrzaskowe
Malinowski94
Obserwowany

22 Cze 2019, 18:30

Wkrety rozwiercic, usunąć plastikowe kostki, usunąć rdze, zabezpieczyć r-stop i unikorem, zamontować nowe kostki i dać nowe śrubki. Powodzenia :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Lexus LS - limuzyna dla Prezesa
    Limuzyny pełnią nie tylko funkcję reprezentatywną. Z jednej strony są to samochody naszpikowane najnowszą technologią i rozwiązaniami inżynieryjnymi, z drugiej – najlepsze modele oferują coś więcej, niż tylko technikę. ...