Audi 80 B4 - coś się dzieje z ABS.

30 Sty 2009, 20:21

Witam!
Od czasu kupna tego auta świeci kontrolka od ABSu. ABS czasami załącza się za szybko, nawet przy lekkim hamowaniu, czasami natomiast nie załącza się wcale nawet przy ostrym hamowaniu. Nie wiem co jest. Byłem na kontroli komputerowej, ale nic nie ustalili konkretnego.
Posiadam też Land Rovera - w tym aucie również świeci kontrolka ABS, ale wydaje mi się że wszystko działa ok.
Nie wiem czy są tam po prostu jakieś czujniki, które należy sprawdzić , czy jak??

pozdro
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice
  • 30 Sty 2009, 22:15

Jak świeci się kontrolka to abs nia działa. Trzeba sprawdzić czujniki,jeśli czujniki są dobre to być może układ hamulcowy może być zapowietrzony.
    czarusk
    Nowicjusz

31 Sty 2009, 21:32

moze za male cisnienie plynu hamulcowego?
    Sprawdz czujniki czy nie sa zabrudzone itp. komputer moze klamac, wzrok nie.
    marcin94
    Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
    Paliwo: Diesel
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2005

01 Lut 2009, 14:35

Mi sie wydaje ze to czujnik eletromagnetyczny ABS-u, sprawdz go
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Model hybrydowy BMW ActiveHybrid 3
      Model hybrydowy oparto na BMW 3 Sedan, który jest wzorem łączenia w wyglądzie nadwozia elegancji ze sportowym zacięciem. Zwracające uwagę detale: oznaczenia na słupkach C, na nakładkach progów drzwiowych, specjalne ...