Audi a6 2.8 quattro nierowne obroty

30 Sty 2009, 01:56

na zimnym silniku obroty wahaja sie od 700-1000,czasem raz czasem 10 razy,ale tylko na zimnym,po ok.3 minutach wracaja do normy,natomiast na goracym pali ciezko i nie wchodzi na obroty,trzeba wcisnac pedal gazu i jest ok. Dodam ze to automat. I jeszcze bardzo glosno i mocno zasysa powietrze do zbiornika paliwa,korkiem,korek jest ok. ach te audi,ladne ale czasem... :twisted:
Raymund
Nowicjusz

• 30 Sty 2009, 09:12

WITAM. :) ja mam podobny problem z moim altem NISSAN PRIMERA 2001-automat. U mnie jast cos takiego ze jak odpale to jast ok. i pali normalnie,ale kiedy silnik jast juz rozgrzany i stoje na swiatlach to obroty sa za niskie ze silnikiem troche trzesie i jeszcze jak wlacze klime lub ogrzewanie szyby to obr.jaszcze bardziej spadaja.Naprawde mnie to wkuza ,na sobote umowiony jastem w serwisie nissana na inspekcje auta w BOURNEMOUTH <W>to otpisze .Moze te informacje tobie sie przydadza. 8)
    daniel kuczmarski
    Nowicjusz

30 Sty 2009, 12:54

Ok. moze sie przyda.Dzieki.
    Raymund
    Nowicjusz

31 Sty 2009, 23:31

witam.po salym serwisie mego auta za ktory zplacilem 278£ powjedzieli ze napewno to jest sonda lamda-a ze niemieli dzisiaj na magazynie to umowilem sie na inny dzien.Ale sie wkozylem bo jak przyjechelem to na parkingu ,jak przelaczylem na pozycje P mi zgasl.I to mnie zdziwilo bo wczesniej tego nie mialem. I kur...musze do nich w poniedzialek zadzwonic Tak ze musze im na slowo wierzyc.jak wymienie to dam znac czy jast :x ok.Nie wiesz ila moze kosztowac sonda lamda NISSAN PRIMERA 2001 AUT.2.0L tutaj kosztuje 110£.POZDRAWIEM
    daniel kuczmarski
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automaster Show 2013 / relacja
      Na lotnisku w Kamieniu Śląskim 28 kwietnia odbyła się impreza Automaster Show 2013. Dla fanów motoryzacji przygotowanych było kilka testów sprawnościowych: jazda na trolejach czy test Stewarta, ale każdy mógł ...
      Najważniejsze zmiany w ubezpieczeniach OC
      11 lutego 2012 roku nastąpiła nowelizacja w ustawie o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych. Przepisy te obowiązują już wszystkich posiadaczy ...