Witam, mam taki problem, w moim Audi 80 B4 (92 r.) po włączeniu świateł (obojętnie czy pozycyjnych czy mijania) zaczyna coś piszczeń. Ktoś z was miał taki problem. Jeśli tak to niech podpowie. Pozdrawiam!
Z okolic silnika piszczy? Jeśli tak, to zapewne alternator, a dokładnie pasek klinowy. Alternator dostaje obciążenie przez co pasek jak jest nienaciagnięty to piszczy. Sprawdź naciąg paska.
Nie sprecyzowałem pytania, to jest piszczenie z jakiegoś czujnika, przy innych autach takie piszczenie jest gdy nie zgasi się świateł a otworzysz drzwi, u mnie jest cały czas w trakcie jazdy jak tylko włączę światła.
Jak przygotować wnętrze samochodu na zimę? Podpowiadamy! Zima w samochodzie może oznaczać nie tylko śnieżne widoki za oknem, ale również… błoto, wilgoć, sól i nieprzyjemne zapachy wewnątrz samochodu! Jeśli chcesz, by wnętrze auta przetrwało zimę w dobrym stylu ...
Samodzielna wymiana oleju silnikowego Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.