AUDI 80 Opel Astra I

09 Maj 2009, 17:55

Witam wszystkich mam pytanie tak jak w temacie co lepiej wybrac starsze audi ( bedzie to moje 1 auto :cool: ) ( np 90 r. )
czy astre ( np. 94/95 r.) to i to w gazie do 6000 zł słyszałem ze z gazem w astrze nie ma wiekszych problemów w sumie jak i w audi chodzi tekze o utzrymanie czyli częsci itp. Audi przekonuje komfortem :cool: i bardzo wazne ocynkowana blacha poniewaz auto bedzie stało pod chmurka :) a w astrze to wiadomo. Podam linki co myslicie 1.6 czy 2.0 chyba nie ma duzej roznicy w spalaniu ? Dzieki za każda pomoc :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
Elegancki
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

10 Maj 2009, 11:34

Czego spodziewasz się po ASTRZE bądż AUDI w tej kasie?!Bo ja problemów,musiałbyś trochę głebiej sięgnąć do kieszeni,tylko po co jeśli są propozycje dużo lepsze tylko ty napewno należysz do tych,ktorzy przywiązują wagę do danej marki,zmień tok myślenia a kupisz samochodzik który na gazie bedzie pomykał bezproblemowo,ja tobie propozycji nie przedstawię,przeglądnij forum to sam wpadniesz jaki samochod w tej kasie kupić i ręczę ci bedziesz zadowolony a i zakład pogrzebowy na twoją bryczkę chrapki miał nie będzie,tylko ty napewno będziesz zważał na to co sasiedzi powiedzą ,smol to ,chcesz jeżdzić czy grzebać?!Przy samochodzie oczywiście.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Maj 2009, 10:54

audi 80 to jedne z najlepszych aut za taką kwote, oczywiście ze 80, jest to bezawaryjne auto z dosć miękkim zawieszeniem, dobrze wybiera dziury
piotrauto
Stały forumowicz

11 Maj 2009, 10:58

Audi 80 jest stare ale naprawdę jare :razz:
Co do tego czy to trumna to znam 3, prawie 20 letnie audice 80 i chodzą elegancko, z czego jedna ma 460 tys przebiegu bez remontu :wink:
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

12 Maj 2009, 22:55

Audi są twarde i większość ma blachy ocynkowane tak wiec z rdza nie beedziesz mial problemu.Mi osobiście nie podobaja sie one wizualnie dlatego kupilem astre I. Mam ją od roku jest to 1.7TDS silnik isuzu(240000km. Motorek ma bezawaryjny nie bierze oleju przez rok uzupełniłem tylko okolo 200ml oleju ale to raczej sa wypociny he he. Pali też mało bo 5,5l w cyklu mieszanym a przy oszczednej jeżdzie poniżej 5. Polecam dieselka troche moze drozej wychodzi w porownaniu do gazu ale za czesto nie trzeba odwiedzac warsztatu. Poprzednio mialem siene- osobiscie odradzam
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń

13 Maj 2009, 04:34

Zdecydowanie Audi - jak wsiadam do Astry to pomimo że jest sporo nowsza nawet w środku nie dorównuje Audi, nie wspominając o przyśpieszaniu.
wolfenstein
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus FLV
    Koncepcyjny pojazd FLV Toyota i Lexus pokazały światu w połowie lat 90. Samochód najpierw zadebiutował ze znaczkiem Toyoty na Tokyo Motor Show 1995. Następnie jako Lexus został zaprezentowany w USA na North American ...

15 Maj 2009, 11:37

a ze audi jest twarde to wada?
piotrauto
Stały forumowicz