BMW , Audi , Vw . Co wybrać ?

13 Maj 2009, 20:59

Witam
Zastanawiam się nad kupnem samochodu .
Pod uwaga biorę następujące marki i modele .

BMW 330 XD lub D 1998-2004
Audi A4 Quattro lub normalny napęd 2000-2004
Vw Passat 4 Motion lub normalny napęd 2000-2005

Interesuje mnie awaryjność , koszty częsci , spalanie , jakość jazdy , słabe punkty .
Może ktoś miał doczynienia z tymi samochodami bardzo proszę o uwagi .

Z góry dziękuje za pomoc .
MiHao
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

14 Maj 2009, 07:56

330 xd to już nieźle powinno latac.jezdzilem e46 ale akurat benzyną z innym silnikiem.fajnie ze gustujesz w niemieckich markach bo są one naprawde solidne.koszty częsci tych 3 marek są porównywalne, i jest do nich łatwy dostęp.fajną sprawa jest też napęd 4x4, tylko licz sie z tym że przy takim napedzie samochód będzie więcej palił.myśle że tutaj wybór rostrzygnie się pod wzgledem stylistyk bo co do awaryjności to ciezko zarzucic coś wiekszego tym autom.passata bym odrzucił nie dlatego że jest zły ale bardziej przemawia do mnie audi i BMW.a ostateczna dcecyzja było by BMW ze wzgledu na sentyment
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

14 Maj 2009, 16:24

Ja też wybrałbym BMW.
Dlaczego?
Dlatego że marka ta słynie z super zawieszeń i silników nie mających sobie równych, jednym słowem Passat niech się schowa przy takim BMW.
Mimo tylnego napędu BMW są bardzo dobre pod względem właściwości jezdnych jeździ jak po sznurku,
Polecam jeszcze raz BMW.
stasiowski121

14 Maj 2009, 16:47

Ja równierz polecam BMW, sama marka kojarzy się z luksusem (przynajmniej jeśli o mnie chodzi) taka np seria 7... Skoro mowa o 330 XD to miałem okazję się przejechać (jako pasarzer) i powiem, że zrobiło na mnie wrażenie.
Z tych co wymieniłeś to:
nr. 1 BMW
nr. 2 Audi ( do tego auta nic nie mam, podoba mi się nawet, ale mimo wszystko, nr. 1 BMW)
nr. 3 Volkswagen
proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców
corradovr6
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: wziąć kase
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Polski Fiat 518 L Ardita z 1933 roku
    Samochód wyprodukowany w Warszawie na podstawie rozszerzonej licencji Fiata na model 518. Duże 7-osobowe nadwozie oraz silnik o mocy 55 koni. W tamtych czasach była to bardzo nowoczesna limuzyna z hydraulicznymi dwuobwodowymi ...