Audi A2 1,2TDi Tiptronic - Porada apropo skrzyni

13 Maj 2008, 08:22

Witam!
Jako ze mam okazje kupic dla zony takie A2 chcialem braci forumowej zapytac o skrzynie Tiptronica bo nie mialem stycznosci z nia wczesniej...co byscie mi o niej powiedzieli...pakowac sie w to bo to fajne i przyjemne czy moze sie wystrzegac bo wadliwe czy cos?? Mial ktos stycznosc z ta skrzynia w Audi A2??
Pozdrawiam!
Michal
Th0rn
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

14 Maj 2008, 22:36

Audi A2 to moim zdaniem najlepszy i najdroższy samochód w swojej klasie ;) Naprawdę warto go kupić wyprzedza o lata świetlne choćby Mercedesa A-klase. Wystarczy spojrzeć na wykończenie i standard 4 poduszki klimatronic, ABS,ESP,ASR, chyba elektryczne wspomaganie kierownicy, do tego wszystkiego oszczędny silnik ;) Skrzynia o której wspomniałeś ma dobre opinie trzeba pamiętać tylko o okresowych wymianach oleju. Największą wadą tego samochodu była cena nowego modelu który kosztował u nas ponad 100tyś. :roll:
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

15 Maj 2008, 13:26

U mnie i tak wchodzi w rachube tylko kolo rocznika 2001 ;) kolo 30tysi za niego dam jeszcze ;) tak pytam bo zupelnie nie znam tych skrzyn ;)
Th0rn
Nowicjusz

18 Maj 2008, 20:27

1.2TDI to chyba bedzie miała mało biegow, ale to audi wiec nie boj sie o jakosc ;) a oleju sie nie wymeinia a dolewa:P
protector
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

19 Maj 2008, 11:20

hmmm ja wiem czy malo biegow? :) 5 biegow to chyba normalnie? :) hehe
co do zmiany oleju no to statyczna 60-70% oleju a dynamiczna co 80tysiecy czyli wymiana calego oleju w skrzyni z tego co mi wiadomo ;)
pozdrawiam!
michal
Th0rn
Nowicjusz

25 Lis 2009, 22:23

witam
mam pytanko,wiecie gdzie się mieści filtr kabinowy w Audi A2?kupiłem nowy i szukam szukam i nic... :cry:
bolas
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...