Audi A3

23 Paź 2009, 14:03

Panowie potrzebuje opini na temat autka,Audi A3 1.6 z 1998r.POLECACIE???????????????????????????????????
mietek13

23 Paź 2009, 14:06

Polecamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

23 Paź 2009, 14:37

Kubuch napisał(a):Polecamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DLACZEGO???????????????????????????????????????????????????? :?:
mietek13

23 Paź 2009, 15:35

Ja nie wiem dlaczego ,tego autka nie widziałem :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Paź 2009, 18:22

PhantomASA1 napisał(a):Ja nie wiem dlaczego ,tego autka nie widziałem :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Po prostu!!! Czy polecacie,czy warto kupic Audi A3 z 1998r. + i -
mietek13

23 Paź 2009, 18:33

Napisz czy było bite i o jaki silnik chodzi ,jaki przebieg ,jeśli to diesel to nie pisz np.150kkm :lol: jaka cena?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Paź 2009, 19:27

PhantomASA1 napisał(a):Napisz czy było bite i o jaki silnik chodzi ,jaki przebieg ,jeśli to diesel to nie pisz np.150kkm :lol: jaka cena?

To nie diesel!Nie chce diesla!Bp 1.6. przebieg nie wiem,nie jest napisane!Jeszcze nie dzwonilem,tak czy inaczej chce go wziasc na diagnostyke!!!14200 cena po oplatach ,sprowadzony!!!!
mietek13

23 Paź 2009, 19:40

To najbardziej polecany ze zwykłych silników benzynowych bez turbo,b.dobry wybór,pozostaje ci tylko dobrze sprawdzić czy nie był kiedyś kupą złomu i ocenić jego stan techniczny,tylko się nie napalaj :!:

[ Dodano: Pią Paź 23, 2009 19:41 ]
cena normalna.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

24 Paź 2009, 08:05

PhantomASA1 napisał(a):To najbardziej polecany ze zwykłych silników benzynowych bez turbo,b.dobry wybór,pozostaje ci tylko dobrze sprawdzić czy nie był kiedyś kupą złomu i ocenić jego stan techniczny,tylko się nie napalaj :!:

cena normalna.

Na diagnostyce powie mi ziomek czy ten silnik nie byl kiedys kupa złomu????????

[ Dodano: Sob Paź 24, 2009 08:06 ]
PhantomASA1 napisał(a):To najbardziej polecany ze zwykłych silników benzynowych bez turbo,b.dobry wybór,pozostaje ci tylko dobrze sprawdzić czy nie był kiedyś kupą złomu i ocenić jego stan techniczny,tylko się nie napalaj :!:

cena normalna.

Na diagnostyce powie mi ziomek czy ten silnik nie byl kiedys kupa złomu????????
A jak sam moge (czy wogule moge spostrzec czy silnik nie byl kupa złomu)?????

[ Dodano: Sob Paź 24, 2009 08:50 ]
A i jak by mi mogl kto napisac najczestrza usterke,awarie w takich A3,i co wymienic zaraz po kupnie????Oczywiscie plyny,filtry,rozrzad to wiem!!!!!
mietek13

24 Paź 2009, 09:42

Nie chodzi o silnik czy był kiedyś kupą złomu tylko samochód jako całość ,pamiętaj o tym ,jeśli było inaczej wpakujesz się w skarbonkę bez dna,kumpel diagnosta oceni to bez problemu,potem napiszę ci o słabych stronach tego modelu,na co zwracać uwagę przy kupnie i co potem sprawia najwięcej kłopotu,oczywiście to było autko najlepsze w swej klasie,to nie ulega wątpliwości ale czy akurat dalej jest ,nie wiadomo ,nie wiadomo w jakim jest stanie!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

24 Paź 2009, 10:46

PhantomASA1 napisał(a):Nie chodzi o silnik czy był kiedyś kupą złomu tylko samochód jako całość ,pamiętaj o tym ,jeśli było inaczej wpakujesz się w skarbonkę bez dna,kumpel diagnosta oceni to bez problemu,potem napiszę ci o słabych stronach tego modelu,na co zwracać uwagę przy kupnie i co potem sprawia najwięcej kłopotu,oczywiście to było autko najlepsze w swej klasie,to nie ulega wątpliwości ale czy akurat dalej jest ,nie wiadomo ,nie wiadomo w jakim jest stanie!

Dzieki stary. Pozdro600
mietek13

24 Paź 2009, 10:54

Audi A3 1.6 to chyba to samo co VW IV 1.6 SR?Tez niemiec i tez sobie ludzie chwala.Na alegro gdzie by nie popatrzyl to czesci tasuja i do Audi i do VW? A tak "czwórke" to mozna taniej kupic i tez na wypasie i w dodatku 5d!Mieciu przemysl jeszcze? :lol:
zygmunt
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Paź 2009, 12:58

zygmunt napisał(a):Audi A3 1.6 to chyba to samo co VW IV 1.6 SR?Tez niemiec i tez sobie ludzie chwala.Na alegro gdzie by nie popatrzyl to czesci tasuja i do Audi i do VW? A tak "czwórke" to mozna taniej kupic i tez na wypasie i w dodatku 5d!Mieciu przemysl jeszcze? :lol:

Ziomek muwił ze VW IV jak ma przejechane 150tyś km,to trza sie bac>I liczyc z pakowanie pieniedzy w autko!
mietek13

24 Paź 2009, 16:25

Najpierw zadzwoń do gościa, popytaj o przebieg, stan techniczny ( wiadomo, że będzie zachwalał ), jakieś stłuczki, wypadki, rysy na lakierze, który właściciel, co było wymieniane itp. Jeśli mieszka w tym samym mieście co Ty to warto się do niego przejechać najlepiej z zaprzyjaźnionym mechanikiem.

Co do A3-ki to dobre auto, często poszukiwane przez młodych kierowców. Cena jego się mocno się trzyma jak na taki wiek. Ale to normalne u Audi.

//////
Proszę Cię, nie krzycz na forum.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

24 Paź 2009, 17:08

Każde auto ,które ma przejechane już 150 tyś km.a przy którym nic nie było robione wymaga doinwestowania ,nie ma siły! AUDI A3 98 r.Kosztuje średnio o 30%więcej jak klasowi rywale,dlaczego tak jest?Jeśli auto nie przeszło poważniejszego wypadku cena jest uzasadniona ,to auto ma prawo się cenić ale jeśli było kiedyś kupą złomu to niestety powinno być tańsze od pewnych(inne firmy) konkurentów bezwypadkowych nawet jeśli jest z tego samego rocznika,pamiętajcie o tym i nie napalajcie się bo AUDI A3 ,które już było praktycznie truposzem opłacało się wskrzesić ,przywieźć z Niemiec,naprawić przeważnie byle jak by potem sprzedać z niemałym zyskiem,teraz świadomość ludzi się zmienia,i dobrze.Słabe punkty tego auta to:przecierająca się tapicerka,schodząca emalia z klamek,podłokietnika itd.usterki alternatora oraz szwankująca elektryka pokładowa,zużyte gumki stabilizatora,kiwające się fotele,układ wydechowy oraz giętkie przewody hamulcowe przeważnie do wymiany.Więcej przypadłości trapi auta z turbo ale w tym wypadku autko jest go pozbawione.Bardzo trudno jest dostać auto kupione u nas w salonie dlatego ,ze jako nowe były drogie za to bardzo dużo egzemplarzy zostało sprowadzonych z powypadkową przeszłością.Na to należy tylko uważać,przebiegi aut z silnikami benzynowymi bywają zdecydowanie mniejsze.Zawieszenie uchodzi za zaskakująco trwałe,wymienia się z reguły tylko gumki stabilizatora.Uwaga na awarie pomp wodnych(tyczy się to aut z początku produkcji),wycieki z pompy wspomagania układu kierowniczego,nieszczelne przekładnie kierownicze oraz zużyte sprzęgła,na to należy podczas kupna zwrócić najwięcej uwagi :!: Auto na 4+,Fiat Stilo na 4,Ford Focus jako lepszy samochód 5,Honda CIVIC 4+,VW GOLF IV na 4-kę,jak widzisz rywale niekiedy bywają lepsi a zupełnie niedoceniani,porównanie odbywa się przy uwzględnianiu autek bezwypadkowych w przedziale tych samych roczników,jeśli więc weźmiesz takiego konkurenta jakim jest Ford Focus (bezwypadkowy)i zestawisz go z bezwypadkowym AUDI ,Ford wypada lepiej,niestety nie biorę pod uwagę zestawienia AUDI powypadkowego z takim Focusem ,AUDI tym bardziej pozostaje bez szans a droższe będzie o 30% :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP