Hej,
w niedalekiej przyszłości planuję zamianę autka. Dotychczas męczyłem Opla Corsę 1.4 w benzynie z '95 r. Jestem studentem, więc szukam małego i w miarę ekonomicznego autka. Na uczelnie jeżdżę tramwajami (ach te korki w Poznaniu...). Auta używałbym tylko na dojazdy na treningi i weekendowe wycieczki. Z racji deficytu czasu wolałbym być spokojny o usterki auta = szukam czegoś mało awaryjnego. Dysponuję budżetem max do 16 tys. zł. Wybrałem spośród wielu kandydatów poniższe 3 modele:
Audi A2 - zdecydowałem się mu przyjrzeć po przeczytaniu paru opinii na autocentrum.pl. Przekonały mnie też rankingi awaryjności, bo A2 przoduje. W środku cieszy klima, automatyczne szyby i inne udogodnienia. Niestety wygląd wg. moich gustów jest minusem.
Seat Ibiza III - najciekawsza sylwetka z zewnątrz. Natomiast trochę ubogo w środku.
VW Polo - wydaję mi się, że coś pomiędzy A2 i ibizą? Nie powala na nogi, ale miałem okazję pojeździć parę miesięcy Passatem i podobało mi się. Poza tym marka VW ma dobrą opinię (za która trzeba nieco więcej płacić).
Co sądzicie o powyższych? Może proponujecie coś innego? Sądzę, że lepszy silnik dla mnie to benzyna, niewielki silnik (max 1.6). Przypominam: budżet do 16 tys.
Z góry dziękuję za pomoc
![Smile :)]()
!
Pozdrawiam