Opinie o tym Golfie.

24 Paź 2011, 12:05

Witam!
Co myślicie o tym Golfie? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Bardzo ładny, bogato wyposażony, mało przejechane. Ale czy jest sens go pooglądać? Może coś stwierdzicie po tych zdjęciach?
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam ;)
sitek37
Nowicjusz

Auto: Megane I 1,4e

24 Paź 2011, 12:15

Zdjecia wnętrza nie są od golfa,dosc wporzo na zewnątrz.Nic więcej o tych zdjęciach nie można powiedziec bo jak dla mnie są mało dokładne i zadnego niema zrobionego z tyłu samochodu.
Cena nie za niska jak na golfa 2005?
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

24 Paź 2011, 12:21

Myślisz że to jakaś przekładka? No właśnie ta cena też trochę mnie zaskoczyła i dlatego uderzyłem tutaj na forum od razu ;) Ogólnie niskie ceny mają w tym komisie. Ciekawe!
sitek37
Nowicjusz

24 Paź 2011, 12:29

Chyba poprostu zdjęcia złe wstawili bo jedno to chyba od tourana a drugie chyba passat.Na pierwszym masz jeszcze jedną szybkę taką jak w touranie z boku, a na drugim inny kolor karoserii i boczki drzwi to nie golf heh.
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Paź 2011, 12:45

No teraz to widzę ;D Takie szczegóły, a jednak dają coś do myślenia. Już wcześniej widziałem tą ofertę, więc wydaje mi się że już raczej zdążyli by zauważyć, że to nie ten samochód co na zdjęciach ;D Coś mi tu śmierdzi. Jeszcze brak tyłu to też trochę podejrzane.
sitek37
Nowicjusz

24 Paź 2011, 17:23

Coś musi być na rzeczy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Paź 2011, 11:40

A coś mi powiecie o tej Alfie? Bardzo ładna ze zdjęć i nie wygląda żeby coś z nią było. Ale wolę zapytać się was bo nie jestem aż takim znawcą tematu (może żadnym :D) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dzięki za info
sitek37
Nowicjusz

25 Paź 2011, 11:50

Wygląda ładnie tylko z Alfą jest jeden szczegół,o te auta trzeba dbać i wszystko na bieżąco wymieniać jeśli nie chcesz żeby sie psuła bo jak sie zacznie to koszty napraw lubią pociągnąc po kieszeni.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Paź 2011, 13:36

Dokładnie jak chcesz alfę to musisz mieć gruby portfel na serwisowanie :)
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Paź 2011, 16:25

Nawet jak nie chcesz to i tak musisz mieć, bo pewnie Alfy zaczną się psuć, a jak wiadomo dużo ich ma nasza policja. Ściągną kasę na naprawy i państwo podniesie podatki, żeby załatać kolejną dziurę ;-)

Golf i Alfa strasznie różnią się osiągami (spalaniem też) i wymiarami. Szukasz czegoś konkretnego czy narazie przeglądasz oferty "na luzie"?
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

26 Paź 2011, 00:39

No na razie przeglądam "na luzie" ;) Powoli myślę o zmianie samochodu i tak jakoś zacząłem ten temat w swojej głowie. Naprawdę tak się psują? czytałem opinie "najlepsze auto kategorii D" itd. że ogólnie pozytywne opinie wystawiają. A w tej Alfie po prostu jestem zakochany. Jak ją widzę na ulicy to aż oko ciągnie żeby popatrzeć. Stylistyka nie z tej ziemi. Na samochód planuję wydać do 35-40k. Myślałem o jakimś nowym pojeździe "z salonu" ale jakoś mnie nie przekonuje posiadanie nowego auta. Przeglądy drogie itd. Oferty używanych aut są bardzo miłe dla oka. Tych 3-6 lat.
sitek37
Nowicjusz

26 Paź 2011, 00:50

Mój znajomy ma taką alfe i wizualnie prezentuje się bardzo dobrze. Piękne wyposażenie oraz dobre osiągi. Tak jak mój przedmówca pisał trzeba mieć gruby portfel:) Ale autko warte uwagi.
SwiatMoto
Nowicjusz

27 Paź 2011, 00:28

Mówicie że Alfa jest dla bogatych? Ale naprawdę? Tak się psuje czy co? Nie rozumiem stwierdzenia że trzeba mieć "Gruby portfel". To jakie wasze typy by były? Megane II, Laguna, Golf, Astra? Czy coś innego? Zakładam dopiero rodzinę i coś nowszego się przyda ;) Jak są jakieś lepsze trafy to może podpowiedzcie trochę koledze ;D
sitek37
Nowicjusz

27 Paź 2011, 07:34

Psują sie auta od takich co mają wymiany gdzieś albo czekają tylko jak sie coś rozpadnie.W Alfie trzeba wszystko na bieżąco wymieniac a niektóre części tanie nie są niestety.
Niewiem ile masz dokładnie funduszy ale porozglądaj sie za tym Golfem,Astrą,może jakiś Seat Toledo.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

27 Paź 2011, 08:50

Hmm.. z tego co pamiętam to Astra III, którą jeździłem ma cholernie czułe hamulce i sprzęgło. Może to tylko jeden egzemplarz był taki "usportowiony", nie wiem.
Nie mam pojęcia o Golfie, więc nie będę Cię zasypywać kolejnymi stereotypami :D
Co do Francuzów.. na pewno osiągów dużych to to nie ma, a i psuje się często.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM