Audi a3 1.6 98r

16 Lut 2010, 07:52

Witam

Moje zapytanie tyczy się problemu który ostatnio zaobserwowałem, otóż gdy podczas jazdy zdarzy się sporadycznie, że auto zgaśnie z mojej winy, i jest problem z ponownym w miarę szybkim ponownym odpaleniem, po prostu kręci ale nie odpala, dopiero za trzecim razem odpali juz bez problemu. Dodam jeszcze że po włączeniu zapłonu dy auto stoi pod domem słychać taki krótki odgłos, nie wiem skąd on dochodzi ale brzmi jakby coś tam się włączało, natomiast gdy auto zgaśnie podczas jazdy i przy próbie odpalenia ten odgłos jest ciągły i według mojej opinii to on może mi "blokować" szybkie odpalenie auta.
dodam tylko że akumulator był wymieniany na nową Centrę Futurę, tak samo świece i kable.
Proszę o pomoc bo moja wiedza o motoryzacji jest na poziomie zatankowania auta :-).
Pozdrawiam
kubeusz86
Nowicjusz

Miejscowość: Dzierżoniów
  • 16 Lut 2010, 10:57

Witam, z tego co opisujesz to wydaje mi sie że masz problem z pompka paliwową, ktora jest umieszczona w zbiorniku paliwa miej wiecej pod tylnia kanapą... Czy ten dzwięk dochodzi z okolic własnie tego miejsca???
    nikilauda1
    Nowicjusz

Miejscowość: Trzebnica

16 Lut 2010, 11:05

nikilauda1 napisał(a):Witam, z tego co opisujesz to wydaje mi sie że masz problem z pompka paliwową, ktora jest umieszczona w zbiorniku paliwa miej wiecej pod tylnia kanapą... Czy ten dzwięk dochodzi z okolic własnie tego miejsca???

Ten dźwięk dochodzi tak gdzieś z tyłu więc może to być to.
    A czy mozna to jakoś naprawić czy trzeba wymieniać całość ?
    kubeusz86
    Nowicjusz

Miejscowość: Dzierżoniów
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rewolucyjne światła ksenonowe (1991)
      Chociaż do dziś produkowane są samochody z halogenowymi żarówkami, to rewolucji w jakości, zasięgu i jasności samochodowego oświetlenia dokonały tzw. palniki ksenonowe, zastosowane po raz pierwszy w 1991 roku w BMW ...