REKLAMA
Witam,
Dopiero co zrobiłem prawo jazdy no i myślę nad kupnem jakiegoś pierwszego samochodu
Kwota jaką mogę przeznaczyć to max. 9-10 tys. razem z opłatami.
Mam "okazję" kupić Audi A3 1.6 z 1998r. do 7000 zł. Stan podobno znakomity, oczywiście przed kupnem sprawdziłbym go u znajomego mechanika. Autko wydawało by się idealne, ale jest jeden istotny minus: BRAK KLIMATYZACJI i chyba dlatego taka cena.
Inna możliwość to oczywiście Honda Civic 1.4 z 1997-1999. Jak patrzyłem to sporo można znaleźć do tych 8 tys.
Teraz moje pytanie jest takie, co polecacie? Lub jakieś inne samochody. Autko musi być w miarę ekonomiczne ale przede wszystkim chcę aby mi dawało przyjemność z jazdy. Musi być dynamiczne, ale bez przesady, gdyż tak jak mówię to mój pierwszy samochód. Moim wymarzonym jest Mitsubishi Eclipse II generacji , ale zdaję sobie sprawę, że to trochę przesada z takim autem. Spalanie, moc itp. Proszę nie pisać o GOLFach czy Fiatach, bo jednak nie chcę dać tyle pieniążków na młode i zadbane seicento.
Jeszcze mam pytanie propo tego AUDI i Hondy. Jakie plusy, jakie minusy? Jak sprawa ze spalaniem, częściami, co się często psuje? Jestem w sumie napalony na tą A3, ale ta klimatyzacja. W Hondzie za 8 tys. by była. Jak to jest, wiem że spalanie większe jak kilma. To jest taka niezbędna rzecz? Czy spokojnie da się to przetrwać bez w upalne dni? Dodam, że Audica ma szyberdach, więc to chyba jakaś rekompensata. Będę raczej jeździł niewiele. Pewnie max 5 tys. km na rok. I jakie inne samochody (hatchback, coupe)?
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.