Audi a3 1.8t a budzet

14 Lis 2014, 01:45

Witam, przymierzam sie do kupna audi a3, na poczatku myslalem o wersji 1.8 125km ale poczytalem poszperalem i ludzie pisali ze lepiej kupic 1.8t. Na portalach mozna znalezc egzemplarze od 7 tysiecy. Pytanko za jakie pieniadze mozna dostac w miare dobry egzemplarz? Zauwazylem ze autka bez lpg sa tansze wiec myslalem zeby kupic benzyniaka i samemu kupic nowa instalacje lpg. Co sadzicie?
kone
Nowicjusz

Auto: nie mam

14 Lis 2014, 08:27

A3 1.8T za zadbany egzemplarz trzeba dać te 9-12 tyś.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

14 Lis 2014, 11:23

to nie jest zle, pytanie tylko czy drogie sa koszty napraw i co w tych silnikach najczesciej ulega awarii?
kone
Nowicjusz

14 Lis 2014, 11:44

jest nawet w dobrym stanie i za 5 tysiecy....
[link do moto-shark.pl wygasł]
RallyMan666
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 8-2002
Auto: Audi A3
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna

14 Lis 2014, 12:38

RallyMan666 napisał(a):jest nawet w dobrym stanie i za 5 tysiecy....
[link do moto-shark.pl wygasł]

dokładnie , cena niska bo rocznik 96 i dlatego a silnik i reszta możne byc ok
klops2580
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 12 10 2012
Auto: vectra
Silnik: 1,6 16 v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1996

14 Lis 2014, 13:06

RallyMan666 napisał(a):jest nawet w dobrym stanie i za 5 tysiecy....
[link do moto-shark.pl wygasł] ... estrowana/

Ale trup.. Czemu ciągle reklamujesz ten portal? :/

kone napisał(a):czy drogie sa koszty napraw i co w tych silnikach najczesciej ulega awarii?

Jak przy każdym aucie wszystko jest kwestią znalezienia egzemplarza w dobrym stanie, a po zakupie - stylu jazdy i regularnego serwisowania. Jeśli kupisz auto od wiejskiego głupka, który nie potrafił użytkować auta z turbiną to raz na zawsze wyleczysz się z 1.8T - w takim aucie paść może wszystko. Na plus - to silnik doskonale znany mechanikom, multum części zamiennych.
Jeździłem Audi A3 1.8T (wersja silnika AGU) i absolutnie na nic (no może poza spalaniem) nie narzekałem - przed zakupem wyczytałem, że ten silnik lubi brać olej, ale nie dotyczyło to mojego egzemplarza, nie miałem też problemów z układem chłodzenia czy turbosprężarką. Grunt to nie oszczędzać na zakupie, bo to co zostanie Ci w kieszeni zostawisz potem w warsztacie, tracąc przy tym mnóstwo nerwów :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Młodzi kierowcy z najwyższym wskaźnikiem wypadków
    Kierujący poniżej 25 roku życa charakteryzują się najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Choć niedawno zmieniły się przepisy związane z prawem jazdy, to wciąż nie zaostrzono zasad dla nowych kierowców, ...

14 Lis 2014, 13:59

1.8T to bardzo dobry silnik w modelach aut z grupy VAG więc nawet za auto starsze rocznikowo trzeba zapłacić nieco więcej,ten pokazany w linku to już niemal na wymarciu,szczególnie za taką kwotę,zawsze szukaj poniżej tej średniej z ogłoszeń i staraj się unikać komisów.
Petrostar
Początkujący

Auto: VW Polo
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 2000

14 Lis 2014, 16:18

W dobrym stanie za 5000zł hahaha
Na zdjęciach same igły a w realu trupy.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

14 Lis 2014, 18:27

Bez 10k bym nawet nie podchodził a i tak to będą auta do poprawek. Części tanie jak barszcz bo to Golf IV w innej budzie :wink:

RallyMan666 jeszcze raz zobaczę linka z tej strony to pójdzie ostrzeżenie :!: To na serio nie jest zabawne
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

14 Lis 2014, 18:29

mike1735 napisał(a):RallyMan666 jeszcze raz zobaczę linka z tej strony to pójdzie ostrzeżenie
Ciesz się że Mike ma takie miękkie serce bo ja reklamiarzom walę od razu ostrzeżenie a jak jest spam niezwiązany z motoryzacją to leci stały ban.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Lis 2014, 20:13

To w sumie bedzie moj pierwszy samochod tzn. na wlasnosc, wiec zastanawiam sie jakie koszty beda jezeli zaplace za autko 10k, mam na mysli tutaj sprawdzenie go na stacji diagnostycznej az po zarejestrowanie itp. w jakiej kwocie zamykaja sie koszty dodatkowe?
kone
Nowicjusz

14 Lis 2014, 23:51

Wszystko zależy jaki egzemplarz trafisz i co będzie w nim do roboty.
A więc nie jestem w stanie ci na to odpowiedzieć.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Lis 2014, 00:27

mam tutaj na mysli sprawy oczywiste, takie jak rejestracja, stacja diagnostyczna, podatek od auta 2%, az po wymiane oleju itp, wszystko co musze zrobic, chodzi mi o takie koszty na poczatek. Takie rzeczy jak nieprzewidziana usterka itp to inna bajka
kone
Nowicjusz

15 Lis 2014, 00:57

Było wiele razy na forum zarówno od forumowiczów jak i osób szukających że przyzwoite A3 to wydatek minimum 10k.
To A3 z linku to ładny ulep,jeszcze od handlarza który dorwał za pół darmo :lol:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

15 Lis 2014, 02:22

Ten link to nie ja podrzucilem, ale fakt, nadaje sie na zlom. Macie jakies ciekawe propozycje godne uwagi? :) podrzucajcie linki
kone
Nowicjusz