Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mistrz27 napisał(a):Mało zdjęć. Nic konkretnego poza wgnieceniem sprzedający nie ukazał. Dziwi mnie fakt, że nie zrobił zdjęcia skórzanej tapicerki - większość sprzedawców daje takie jako pierwsze
Zauważyłem, że klosze świateł przednich są nierówno spasowane z kloszami kierunkowskazów a poza tym na zdjęciu gdzie pokazane jest wgniecenie widoczny jest emblemat TDI, cały jest srebrny co wskazywałoby, że auto ma 90KM.
ax341 napisał(a):W tej cenie znajdziesz równie coś dobrego. Dziwna sprawa z tym znaczkiem.
mistrz27 napisał(a):Ciężko powiedzieć czy walony. Może lekko, może mocno. Jak masz w miarę blisko to jedź. Pożycz od kogoś miernik lakieru. Ja teraz bez mojego się nie ruszam . Kurcze czasami auta są tak zrobione że gołym okiem nic nie widać. Najlepiej zapytaj się właściciela telefonicznie czy zgadza się na zbadanie auta miernikiem lakieru i ewentualnie na stacji diagnostycznej. Jeżeli się nie zgodzi to znaczy, że auto ma jakąś wadę ukryta bo w przeciwnym przypadku co mu zależy! Ja zawsze dzwonię i się o to pytam. Jeżeli ktoś się nie zgadza to daję sobie spokój, szkoda paliwa i czasu. Tobie też tak radzę!
barol91 napisał(a):Taaa a ten mechanik powie Ci że wszystko jest ok i Ty go weżmiesz ja bym jechał go obejrzeć z kimś kto jest oblatany w tych sprawach albo poprostu wybrał samemu warsztat.
mistrz27 napisał(a):barol91 napisał(a):Taaa a ten mechanik powie Ci że wszystko jest ok i Ty go weżmiesz ja bym jechał go obejrzeć z kimś kto jest oblatany w tych sprawach albo poprostu wybrał samemu warsztat.
Całkowicie się zgadzam z "barol91". Jak masz jechać do zaufanego warsztatu właściciela auta to lepiej weź jakiegoś mechanika. Znam przypadek jak jeden z komisów auta sprawdzał po drugiej stronie ulicy na Stacji Diagnostycznej. Wszystkie były "jajeczka". Diagnosta oszukiwał. A wydawać by się mogło, że na Stacjach Diagnostycznych nie ma kumpli bo przecież chodzi tu o bezpieczeństwo przyszłego właściciela a jednak?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI