Audi A3 1.9 TDI 1997r. vs Seat Cordoba 1.9 TDI 2000r.

18 Gru 2010, 09:46

Witam serdecznie.

Jak w temacie, zamierzam kupić jedno z tych dwu autek, proszę was o opinie.
Które z tych autek byście wybrali?

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Snow Queen, 19 Gru 2010, 07:03, edytowano w sumie 1 raz
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: ja mam czas? ;)

18 Gru 2010, 12:04

W zależności, które będzie w lepszym stanie, to tego bym wybrał. A może seata toledo?
Audi będzie napewno lepiej wykonane, ale będzie mniej miejsca.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

18 Gru 2010, 13:08

Właśnie oba są w bardzo dobrym stanie (wg.sprzedawcy), wizualnie też oba są ładne. Oba mają podobny przebieg i wyposażenie. Seat jest z autokomisu, Audi od handlarza... Sama nie wiem :oops:

A Toledo nie wiem, te dwa są w miarę przyzwoitej cenie...
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

18 Gru 2010, 13:14

A3 jak dla kobiety w sam raz. :smile: Nie wiem, czy będzie mniej miejsca, A3 to kompakt, a Cordoba to chyba klasa B.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Gru 2010, 13:20

jiGsaw napisał(a):A3 jak dla kobiety w sam raz. :smile: Nie wiem, czy będzie mniej miejsca, A3 to kompakt, a Cordoba to chyba klasa B.

Cordoba to wersja I FL cokolwiek to znaczy :mrgreen:

A różnica miedzy kompaktem a klasą B jaka jest? :oops:
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

18 Gru 2010, 13:40

Klasa B to auta miejskie, ale nie klasy mini (A - np. seicento, smart itp.). Klasa B to np. VW Polo (na jego podłodze oparta była pierwsza cordoba, nie wiem jak z drugą), Ford Fiesta, Fiat Punto, Opel Corsa itp. Klasa C to Compact, czyli klasa niższa średnia, auta miejskie, nadające się jednak od biedy na trasę, raczej jednak dla 2 osób np. Opel Astra, Skoda Octavia, Ford Focus, VW Golf, BMW 1er, Audi A3, Mercedes A i B.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpiecznie dla pieszych od września
    Co roku od września rośnie liczba wypadków z udziałem pieszych. Ten niebezpieczny dla niechronionych użytkowników ruchu okres trwa w Polsce aż do stycznia. W 2022 roku najwięcej osób odniosło obrażenia ...
    Latem należy dbać o akumulator tak samo, jak zimą
    Akumulator najczęściej odmawia posłuszeństwa zimą. Okazuje się, że nie z powodu niskich temperatur, lecz głównie z powodu zaniedbań w okresie letnim. Nieprzygotowany do zimy akumulator przestaje działać już przy pierwszych ...

18 Gru 2010, 13:43

To już sama nie wiem co lepsze. Samochód potrzebuję i do miasta i w trasę. Jednak nie wiem czemu jakoś skłaniam się do tego Seatka.
"Woman Driving" Bo Wy macie wrodzoną zdolność prowadzenia samochodu, a my wielokrotny orgazm... ;)
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

18 Gru 2010, 20:40

Cordoba będzie miała ze 300 tyś km, Audi ze 100 tyś więcej... Silniki te same więc teoretycznie lepiej ten z mniejszym przebiegiem ;) Cordoba jak już wyżej wyjaśniono to rozmiarowo klasa niżej niż A3 a jakościowo...ze 3 klasy niżej :razz:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

18 Gru 2010, 23:42

zalezy o jakich pieniadzach mowimy, ale jest ryzyko ze i seat i audi beda wyeksploatowane. seat ibiza to 1,5 klasy w dol, konstrukcyjnie starsze, poza silnikiem zadnej rewelacji(w stosunku do a3). niemniej najlepiej brac co bardziej zadbane :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

19 Gru 2010, 20:15

A to mi oba koło nosa przeszły :evil: , bo Passata nie sprzedałam :) ale cóż. Poczekam, a Wam dziękuję za informacje.
"Woman Driving" Bo Wy macie wrodzoną zdolność prowadzenia samochodu, a my wielokrotny orgazm... ;)
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika