Autko do 12 tys.

17 Gru 2010, 07:07

Witam.

Nie dawno zdałem prawko i zastanawiam się nad zakupem samochodu mniej więcej do 12 000 zł. A że za bardzo się nie znam i nie wiem co wybrać to wolę napisać :razz: Wymarzyłem sobie Audi a3, ale poczytałem trochę już na forum i chyba za takie pieniądze to lepiej sobie odpuścić.

Ostatnio jednak przeglądając forum natknąłem się na Mazdę i 323 albo 626, z wyglądu mi się strasznie autko spodobało i znalazłem kilka ofert nawet. np:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Jak myślicie opłaca się taka Mazdę kupić? Czy lepiej zainwestować w jakiś inny samochodzik.. Oczywiście chciałbym trochę pierwszym autkiem pojeździć, i zależy mi szczególnie żeby za często się nie psuło..
piwczus
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

17 Gru 2010, 09:22

Pewnie, że się opłaca ;) Oba modele są bardzo udane. 626 szukaj raczej z silnikiem 2.0, bo te 90KM to trochę za mało do tego samochodu.
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

17 Gru 2010, 09:38

Znam ludzi którzy mają Mazdę 323F. Świetne auto. Polecam
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

17 Gru 2010, 11:40

Mazda 626 fajne auto, podobno b. trwałe. Możesz też się rozejrzeć za czymś z de, MB/BMW/Audi.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Gru 2010, 22:20

Dzięki za odpowiedź:) Czyli w zakresie 7-8 tysięcy powinienem znaleźć już jakiś zadbany egzemplarz 323 II. Narazie się rozglądam, szukam i porównuje opinie i nie znalazłem za dużo negatywnych na temat tych modeli. A te nowsze, 323 III, tez są tak wytrzymałe? i czy za 12 tysięcy kupie coś sensownego czy raczej nie? Bo widziałem kilka ofert i nie wiem czy nie lepiej by było trochę dołożyć..
piwczus
Nowicjusz

17 Gru 2010, 22:58

jiGsaw napisał(a):MB/BMW/Audi.
Za Fordem, Fiatem, Alfą, Hondą, Toyotą, Skodą, Hyundaiem, Mitsubishi, Nissanem, Lancią, Suzuki również.

Ja proponuje Lancie np:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile pali hybrydowy SUV?
    Za przykład weźmy SUV-y wyposażone w napęd hybrydowy. Auta tego typu są większe niż popularne hatchbacki, a ich masa zdecydowanie przekracza 1,5 tony. Dla wielu mogłoby to zabrzmieć jak recepta na wysokie spalanie i słabe ...

18 Gru 2010, 10:20

No ładna taka Lancia i tania :razz: Nie wiedziałem że te samochody można w takiej cenie kupić, nawet nie brałem pod uwagę.. Wygląda naprawdę ładnie, myślisz że trochę taki samochód by pojeździł? I ile to mniej więcej pali? Bo ja nic nie wiem na temat Lancii :neutral:
piwczus
Nowicjusz

19 Gru 2010, 13:48

Ta Lancia z linku albo jest sprowadzona z anglii, albo była bita i ma drzwi pasażera z anglika przełożone(zamek w drzwiach pasażera).No i lancia nigdy nie osiągnie poziomu bezawaryjności mazdy 323.To dwa różne światy pod tym względem. Polecam 323 ale 3-cią wersję(BJ) tę po 1998 to naprawdę nadzwyczaj trwałe auto.Poprzednia generacja (BF)to już dość stare autko.No i jeden problem ,te mazdy są tylko sprowadzane,zazwyczaj albo po wypadku albo z gigantycznym (300-400 000 km.) przebiegiem. Najlepiej samemu sobie z niemiec przywieźć.
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

19 Gru 2010, 17:33

Radziłbym Ci rozejrzeć się za innymi markami może coś Ci wpadnie w oko. Niestety trzeba troche poszukać żeby coś sensownego znaleźć. :wink:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

19 Gru 2010, 18:03

Ok dzięki wielkie:) zastanawiam się jeszcze nad Astra II? Bo czytałem że też dobre autko, a kasiorki powinno mi wystarczyć.. Tylko z tego co czytam, w Polsce to naprawdę trzeba dużo czasu poświęcić żeby znaleźć jakiś w miarę zadbany samochód.. Myślałem że zdam prawko i samochód to będzie kwestia czasu, a tu zupełnie inaczej.. A wy jaki model byście jeszcze doradzili?
piwczus
Nowicjusz

19 Gru 2010, 19:10

Mazda 323f, Mazda 323f, ewentualnie Mazda 323f :)
R+
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolskie

19 Gru 2010, 19:38

Opel Astra II , Honda Accord VI z tego co czytalem sa to dobre auta ,ale wg mnie Honda jak na takie auto ma slabe wnetrze.
dymek5551
Nowicjusz

Miejscowość: Slask