Audi A3 1.9tdi wzroslo spalanie

19 Wrz 2010, 10:02

Witam jakiś czas temu wymieniłem olej filtr oleju paliwa i powietrza i zauważyłem ze występuje większe spalanie niż wcześniej czy to normalne??? a jeśli nie czym to może być spowodowane.
batman500
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

19 Wrz 2010, 17:02

Po wymianie filtra powietrza istnieje możliwość wystąpienia wzrostu konsumpcji paliwa, ale również powinny wzrosnąć osiągi silnika,które niekoniecznie możesz zauważyć.Więcej powietrza ,więcej paliwa,skład mieszanki musi być zachowany,czujniki czuwają.Dla silnika lepiej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Wrz 2010, 17:09

No tez tak myślałem ale pewny nie bylem no moc wzrosła wiec pewnie tak tez to będzie ,są tam różnice nie takie duże bo troszkę ponad pól litra więcej pokazuje pokładowy na średnim spalaniu ,ale jak mu to służy niech pije;P
batman500
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

19 Wrz 2010, 21:54

Służy ,służy.Zbyt bogata mieszanka to nic dobrego,chociaż lepsza jak zbyt uboga ,ja sam mam to samo.Im bardziej brudny filtr powietrza tym auto mi mniej pali gazu, ale jest słabsze,dlatego gdy tylko to wyczuję, to go wymieniam,automatycznie muszę po wymianie filtra zwiększyć dawkę gazu(LPG).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...