Audi A3 2.0 140 KM - Proszę o opinie

15 Lut 2014, 18:55

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Proszę o opinie i sugestie co dotego auta .
Mam okazje go kupić i nie wiem czy warto sie pakować wto.
Byłem dzisiaj obejrzeć i odbyłem jazdę próbną i muszę przyznać , że rewelacja z jazdy .
Auto ma kopa jak trzeba i zarazem jest w miarę ekonomiczne.
Cena też nawet atrakcyjna może aż za bardzo . ( po negocjacjach za 16.000 + opłaty )

Użytkuje ktoś taki model ? jak wam się sprawuje?
Proszę tylko o opinie osób które miały styczność z tym autem . Dzieci neo i "znawcy" wszystkich aut, którymi wg nie jeździli nie odzywać sie .
hardtrec
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 1988
Auto: Peugeot 307

15 Lut 2014, 19:28

Tylko nie 2.0 TDI- psuje się tam wszystko. Wtryski 12k, naprawa peknietej głowicy 4k, turbina i dosłownie wszystko. Nie warto, totalna tragedia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Lut 2014, 19:29

Odpuść sobie to auto, bo to będzie skarbonka. Pierwsza rzecz to cena, nie kupisz dobrej A3 z 2004 roku za 16tyś. silnik 2.0TDI to porażka, tymbardziej tutaj pewnie zajechany skoro taka, przebieg pewnie 300+ :) Jak dla mnie bity z przodu i drzwi kierowcy też chyba źle spasowane. Ogólnie widać że to "dobra okazja" :mrgreen:
Faber
Aktywny

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 18 03 2010
Auto: Mazda 6 / Laguna II
Silnik: 2.0 / 2.0T
Paliwo: Benzyna + LPG

16 Lut 2014, 09:04

Przebieg ma orginalny , jest wszystko udokumentowane książką serwisową .
Tylko 1 wlaściciel w niemczech .Byłem z kolegą mechanikiem i stwierdził , że auto naprawdę to dobra okazja. Silnik pracuje cichutko niczym benzyniak , zawieszenie nie stuka ,zero pukania nic. Turbina w dobrym stanie tylko by trzeba rozrząd wymienić .
No niestety PAnowie mnie teraz zdołowaliście . Mieliście te auta ? uzytkowaliście je?
hardtrec
Początkujący

16 Lut 2014, 09:13

Osobiście nie miałem bo bym tego nie kupił ale znam ludzi którzy mieli i nie chcą słyszeć o AUDI, VW i Skodzie. Poza tym książke łatwo podrbić a usterki które wymieniłem mogą wystąpić z dnia na dzień. Poza tym nikt Ci nie odda A3 II generacji w tej cenie.
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lut 2014, 09:19

miałem w domu 2.0tdi tyle, że passacie. jak wyżej panowie piszą, daj sobie spokój bo jeśli szukasz okazji w tej kwocie, to znaczy że nie będzie stać Cię na naprawy.. w 2.0tdi sypie sie dosłownie wszystko :/ silnik do polecenia tylko największemu wrogowi..
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

16 Lut 2014, 09:54

Cena taka atrakcyjna ,bo dostałem ładny rabat .Bez rabatu to bym z 20 tys zabulił. Od tego Pana co sprzedaję audi kupiłem poprzednio peugeota 307 i byłem bardzo zadowolony .
A przypominać nie musze jakie to są strasznie awaryjne francuzy i miałem lek przed zakupem tego auta ,ale zaryzykowałem i to był strzał w "10" .
Stereotypy często są nie na miejscu .
Z tego co czytam o tych silnikach to wychodzi 50/50 temat rzeka . Jeden przejedzie 200tys bez awarii a drugi po wyjeździe z garażu zaczyna mu się walić coś . ..
hardtrec
Początkujący

16 Lut 2014, 10:10

Jak chcesz to kupuj a po tygodniu wyłozysz drugie tyle na naprawy. Ten silnik jest do d... :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

16 Lut 2014, 10:18

Jeśli faktycznie jest taki do dupy to dlaczego tylko ludzi jeżdzi na tych silnikach?
w promieniu odemnie 5km stoi przed domem może z 10 aut z 2.0 od VW do skody itd
kolego kon146 taka odpowiedz dla mnie jest przynajmniej śmieszna . Coś gdzieś słyszałem i tez moge powiedzieć ,ze 1.9 , 2.0hdi tez sa do dupy bo " slyszalem od kilku osob" .
Nie róbmy przedszkola z poważnego forum.
hardtrec
Początkujący

16 Lut 2014, 11:00

Skoro wiesz lepiej to nie zawracaj ludziom gitary na forum, kupuj i życzę udanej eksploatacji. Przedszkole wprowadzasz na forum Ty.

Tego silnika się nie kupuje i nie ma o czym dyskutować dalej, podobnie jak 2.5 TDI V6 i paru innych rumpli nie tylko VW (ot chociażby TdCi). Chyba każdy zna kogoś kto miał 2.0TDI/2.5TDI i miał z nimi problemy, ja osobiście znam 3 takie osoby, gdzie ja jestem beemkarzem i nie siedzę w VW.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Lut 2014, 11:42

Kolego ja oczekuje tutaj fochowych porad a nie odpowiedzi typu" silnik do dupy tak słyszałem od kilku osób " .Decyzja o zakupie auta to poważna sprawa .
hardtrec
Początkujący

16 Lut 2014, 11:55

No dobrze, że silnik jest beznadziejny to już wiesz. A ten kolega handlarz to święty Mikołaj, czy matka teresa z Kalkuty w nowym wcieleniu, że schodzi dla Ciebie 20% z marży skoro mógłby dobre niby auto opchnąć obcemu za 20 tysięcy? Na allegro te roczniki chodzą od 16 - 29 tysięcy z tym silnikiem. O czymś świadczy taka rozpiętość cen, a tutaj masz dolny pułap + zarobek handlarza. Dobrze pójdzie jak to auto nie było z rzeki wyjęte. Na fotkach za dużo nie widać, jeno, że drzwi kierowcy mocno nie trzymają linii, a pasażera również brzydko leżą.

Kupno auta to poważna sprawa, masz rację, dlatego proponuję poważnie podejść do tematu tego auta.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Lut 2014, 12:12

Nie jest żadnym świętym mikołajem. Poprostu ojciec kupił kiedyś od niego auto ,a jeszcze ostatnio ja miałem od niego auto . Dlatego też sie troche znamy i troche opuścił .
Auto naprawdę pieknie pracuje ,silnik cichutki jak mysz w kosciele.
Z papierów wynika ze przebieg orginalny tylko 1 wlasciciel w Niemczech .
Gdyby nie internet i masA negatywnych opini o tym silniku to już bym brał to auto w ciemno.
Niestety chyba sobie odpuszcze po tej nawałcicy krytyki tego silnika .
hardtrec
Początkujący

16 Lut 2014, 12:55

i ja nie polecam szczególnie, że to jest 2,0TDI z początku produkcji więc po co pakować się w największy problem? i myślałeś jak to potem sprzedać i dlaczego 2,0TDI to najtańsze wersje na allegro mimo, że były najdroższe w salonie? - to dużo mówi o silniku. Nawet 1,6benzyna są droższe.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

16 Lut 2014, 12:57

gdyby to auto było ok to by odpowiednio kosztowało, przecież ten handlarz musi zarobić, naiwny jestes jak wierzysz że przywiózł auto, zabulil za nie i za paliwo i jeszcze sprzeda ci za takie marne grosze. popatrz sobie na mobile.de ile takie audi kosztuje, a potem pomysl o ile masz coś w głowie. 2 pierwsze zdania przeczytałem w tym ogłoszeniu i wylaczylem bo szkoda czytac bajek;)
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009