Audi A3 8L. Które wybrać?

23 Lut 2012, 18:22

Witam. Mam na oku dwa egzemplarze Audi A3 8l.
Pierwszy z 2002roku 1.9 tdi 130KM FWD. Auto sprowadzone z włoch 3 miesiace temu, na żywo ładnie się prezentuje, lakier ok, silnik nie kopci, ogolnie jest w miarę zadbane. link ponizej..
[link do Gratka wygasł]

Drugi egzemplarz jest o rok starszy (2001r) Sprowadzony z Niemiec 5 lat temu. Nieco bardziej wypasiony. tzn. Quattro, Skóry.. Auto jest w podobnym stanie jak to wyżej.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

I teraz pytanie co o tym myślicie? Napęd quattro bardzo mi się by przydał tylko czy nie okaze się on awaryjny, w końcu to auto ma 11lat. Za napedem pewnie wzrosnie spalanie, mam rację? Liczę na waszą pomoc.
Nesil
Początkujący

Miejscowość: Suwałki
Prawo jazdy: 05 05 2009
Auto: Seat Ibiza 07rBMW e30 325Turbo
Silnik: 1.9 TDI,M50b25 turbo

24 Lut 2012, 15:29

Jeżeli już je oglądałeś i są w dobrym stanie to już sam musisz sobie podjąć wybór, quattro to legendarny napęd wiec nie jest jakoś awaryjny, a spalanie w TDI wiele nie wzrośnie.
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

24 Lut 2012, 23:13

odświeżam. Moze ktoś coś doda..
Nesil
Początkujący

Miejscowość: Suwałki
Prawo jazdy: 05 05 2009
Auto: Seat Ibiza 07rBMW e30 325Turbo
Silnik: 1.9 TDI,M50b25 turbo

24 Lut 2012, 23:33

Ja bym na twoim miejscu brał tego z quattro. W zimę jak i w lecie na śliskiej drodze naprawdę jest różnica. Miałem okazje jechać A4 2.5TDI w quattro kilka tygodni temu w góry to powiem tak - różnica miedzy 4 a 2 napędowym autem na śniegu jest bardzo duża. Jechaliśmy na 3 dni na narty z kolegami i wziąłem kolegi audi ze względu na to quattro. Auto ani razu się nie zakopało przy hotelu a inne auta nie wyjechały bez wyciągania przez inne auta. Później jak się przesiadłem do swojego mondeo z napędem na przód to z przyzwyczajenia ( bo w audi to gazu dodałem i z miejsca ruszyłem) a tu dodałem i stoję w miejscu i już się zaczyna ślizgać. Moje zdanie - Audi z quattro
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodowe SPA czyli porządna kąpiel dla auta
    "Kierowcy, bądźcie dla nas dobrzy szczególnie na wiosnę" to byśmy usłyszeli gdyby samochody umiały mówić, z takim apelem zwróciłyby się do swoich właścicieli. I poprosiłyby ich o porządną kąpiel. Zimą ...