Audi A3 8L - nie graja tylne głośniki

31 Lip 2021, 18:03

Witam mam problem odnośnie nie grających tylnych głośnikach w Audi A3 8L. Z przodu głośniki graja normalnie. Radio które posiadam to JVC KD-R431.
Z góry dziękuję za każdą pomoc
Talvin
Nowicjusz

31 Lip 2021, 19:27

Mogą być zepsute same głośniki i dlatego nie grają. Albo mogą być gdzieś przerwane albo zawilgocone przewody dochodzące do nich
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

31 Lip 2021, 21:00

Głośniki same w sobie są sprawne. Wydaje mi się że może być to problem podłączenia do radia. Tylko niestety dla mnie elektronika to czarna magia i może miał ktoś podobny problem i byłby mi w stanie pomóc.
Talvin
Nowicjusz

31 Lip 2021, 21:08

A kabel od głośników masz bezpośrednio podłączony do radia czy jest jakaś przejściówka?

Jeśli masz jakieś inne niepotrzebne radio albo masz od kogo pożyczyć mógłbyś podłączyć je do samochodu i zobaczyć czy wtedy głośniki działają. Problem może też leżeć w samym odbiorniku.
ineedl
Stały forumowicz

31 Lip 2021, 21:25

Mam inne radio kenwood, tylko niewiem czy tam inne wejście przypadkiem nie jest, sprawdzę i jak będzie się dało to podepnę.

Jest bezpośrednio podłączone do radia, po kostkach, tylko ja tych kostek nie spinałem, także może być opcja że są poprostu źle złożone.
Talvin
Nowicjusz

01 Sie 2021, 06:34

Talvin napisał(a):Głośniki same w sobie są sprawne

A sprawdzałeś to jakoś czy tylko tak mówisz ?
ineedl
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Europejska premiera samochodu Volkswagen Jetta Hybrid
    Jetta Hybrid jest napędzana nowoczesnym silnikiem benzynowym (TSI o mocy 110 kW/150 KM) oraz silnikiem elektrycznym o mocy 20 kW – takiej samej, jak w XL1, jako skrzynia biegów montowana jest seryjnie automatyczna, ...

01 Sie 2021, 06:42

Sprawdzałeś przez sterowanie w raduy czy jak ustawisz sam tył to nic nie gra?

Najprościej wyjąć radio i przemierzyć przewody od głośników na ciągłość. Wtedy będzie wiadomo czy któryś nie jest uszkodzony ale tu raczej mógłby być problem z jednym głośnikiem rzadko zdarza się że przez uszkodzone przewody oba nie grają.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35