Hej. Mam problem w moim Audi (8l 2002r 3drzwi) z szybą od strony pasażera.
Mianowicie myślalem ze problem jest w silniczku jak to w tych modelach się zdarza. Problem jest taki że szyba podnosi się do pewnego momentu a następnie ją "wraca"
Po oględzinach i mojej skąpej wiedzy mechanicznej zauważylem ze problemem jest wewnetrzna uszczelka ktora jest zniekształcona i ona blokuje szybę by się zamkneła. Chodzi mi dokladnie o tą welurową uszczelke:
Jak szyba się podnosi to uszczelka się "podgina" i blokuję szybę by się zamknęła.
Chodzi o tą welurową czy welurowo podobną uszczelke
Teraz pytanie jak to ogarnąć? Idzie cos takiego wymienić w miare prosto czy jest to gruba robota albo i trzeba szukac drzwi by to ogarnąć.
Moze ktos mial podobny problem i pomoże uporać się z tym problemem? Będe wdziięzny za wskazówki
Przyjrzyj się temu kanałowi w uszczelce czy ta welurowa strona jest czysta i nie jest popękana, porwana co może powodować problem. Jeżeli jest ok to proponuję wyczyścić ją dokładnie. Warto przesmarować odpowiednim środkiem do uszczelek. Po takim zabiegu sprawdzisz czy jest ok.
Druga sprawa to trzeba by było się przyjrzeć czy szyba jest prawidłowo ułożona w prowadnicy czasem wystarczy dosłownie minimalnie inne położenie i są już problemy z zamykaniem i otwieraniem bo wtedy za duży opór stawiają uszczelki.
Mitsubishi Outlander - 5 gwiazdek w testach Euro NCAP Outlander - nowy crossover Mitsubishi Motors, który zadebiutował w Europie kilka tygodni temu, został poddany nowej serii testów zderzeniowych, organizowanych przez instytut Euro NCAP. Samochód uzyskał ...
[C] Civic VI 1,5 / Elantra 1,6 / Carisma 1,6 / 45 1,6 / Octavia I 1,6 Podstawowe kryteria zestawienia: - liftback segmentu C - silnik benzynowy o mocy ok. 100KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2001r. Wytypowane modele do zestawienia: - Honda Civic VI 1,5 - 114KM - Hyundai ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.