Audi A3 8L vs Seat Toledo II/Leon I - komfort jazdy, ilość miejsca.

10 Gru 2016, 14:22

Witajcie! Chciałbym kupić któryś z tych trzech aut, nie ukrywam, że najbardziej jestem nastawiony na audi a3(5d), lecz słyszałem opinie, że audi jest najmniej wygodne z tych trzech aut. Chciałbym zaczerpnąć Waszej opinii, ponieważ w audi a3 nigdy nie siedziałem i nie wiem ile jest w nim miejsca dla kierowcy jak i dla pasażerów. Mam natomiast na codzień do czynienia z seatem toledo ii i tam ilość miejsca z przodu jak i z tyłu mi wystarcza, a mam 185cm wzrostu.
cegulla
Obserwowany

Auto: brak
Silnik: brak
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1912

10 Gru 2016, 14:26

Hmm. Biorąc pod uwagę że są to dokładnie te same auta różniące się logiem na kierownicy twoje twierdzenie jest zaskakujące.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

10 Gru 2016, 14:30

Rozkład osi w Toledo i A3ce jest niemalże identyczny (różnica to bodaj 1cm), miejsca z przodu i z tyłu jest tyle samo.
Najbardziej komfortowa jest A3-ka, najmniej Leon.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

10 Gru 2016, 16:47

Są bardziej komfortowe auta niż A3, a jeśli chodzi o konstrukcje na tym podwoziu to brałbym na Twoim miejscu to co Ci się najbardziej podoba wizualnie i jest w najlepszym stanie technicznym.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...