Audi A3 8l - zamula i lekko szarpie

27 Lis 2019, 09:46

Witam. Jestem posiadaczem audi a3 8l 1.8
Przy niskich obrotach i chęci przyspieszenia autko zamula lekko szarpie i coś puka pod maska .
Coś jest zapchane ? To wina świec i przewodów ? Autko jest tylko na benzynie gaz będzie zakładany na dniach. Pomocy!
matiaudiesa
Obserwowany

27 Lis 2019, 10:36

Zrobić serwis układu zaplonowego i filtrów
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lis 2019, 11:25

Mogą to być świece i przewody zapłonowe tak?
matiaudiesa
Obserwowany

27 Lis 2019, 11:45

matiaudiesa napisał(a):Mogą to być świece i przewody zapłonowe tak?
Mogą i na pewno trzeba te części sprawdzić. Sprawdź filtr powietrza w jakim jest stanie i przepływomierz powietrza czy nie jest mocno brudny. Generalnie takie zachowanie mogą też powodować inne rzeczy, najbardziej zastanawia mnie to pukanie/stukanie hm…
Czy jesteś w stanie opisać kiedy ono dokładnie występuje? Podczas jazdy jednostajnej, przyspieszania, na wolnych obrotach?

matiaudiesa napisał(a):Autko jest tylko na benzynie gaz będzie zakładany na dniach
Zanim zdecydujesz się na założenie LPG wyeliminuj wszystkie problemy z pracą silnika na benzynie inaczej pogrążysz się w problemach.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

27 Lis 2019, 12:39

Te stuki to pewnie niekontrolowane spalanie mieszanki i najnormalniej strzela w filtr
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

DS E-TENSE FE 19 - bolid Formuły E nowej generacji
    Bolid Formuły E nowej generacji został zaprezentowany na torze. DS E-TENSE FE 19 ma za sobą pierwsze kilometry, które pokonał w pobliżu siedziby DS Performance w Wersalu. Próba nie była ścisłym testem – ...